Mircea Lucescu, ghinionist de serviciu

Mircea Lucescu, ghinionist de serviciu

La Glasgow, Sahtior a pierdut în prelungirile partidei cu Celtic şi tremură pentru calificarea în "optimile" Ligii Campionilor.

Echipa ucraineana de fotbal Sahtior Donetk si-a inceput aventura in Grupa D a Ligii Campionilor cu doua victorii spectaculoase (una cu Celtic Glasgow si alta cu Benfica Lisabona), a continuat-o lamentabil (doua esecuri la scor cu AC Milan) si este pe cale s-o incheie in genunchi. Miercuri seara, gruparea „minerilor” a fost invinsa de Celtic, scor 1-2, dupa ce a condus cu 1-0. Golul victoriei scotiene a fost marcat de italianul Donati, in cel de-a doilea minut al prelungirilor. Partida a confirmat din plin teoria ca „Il Luce” este un mare ghinionist.

„Daca meciurile ar fi durat 85 de minute, acum as fi fost campion mondial!”, ii place sa spuna antrenorului de la Sahtior, cu trimitere la punctele pierdute pe finalurile de meci.

„Sunt foarte suparat”

Ne puteți urmări și pe Google News

Lucescu este de parere ca echipa sa merita sa ajunga in „optimile” Ligii Campionilor. „Sunt foarte suparat. Celtic a avut noroc. Spre finalul primei reprize, jucatorii mei au obosit, facand o greseala mare (n.r. - golul egalizator a fost marcat de Celtic dupa o faza in care doi aparatori de la Sahtior, Cigrinski si Srna, s-au dat cap in cap)”, a declarat, „la cald”, Lucescu.

Conditii obligatorii

In primele doua etape din Liga, Sahtior a parut din alt film. In timp ce restul formatiilor din Estul Europei angrenate in Liga Campionilor isi aratau limitele si sufereau batai pe linie, ucrainenii dadeau impresia ca au puterea sa sparga monopolul vesticilor si sa obtina calificarea in „optimi”. „Minerii” au fost iute readusi cu picioarele pe pamant, iar esecul de pe „Celtic Park” le reduce dramatic sansele de a prinde locul doi in grupa. O remiza cu Celtic ar fi fost ideala pentru Sahtior, fiindca, in ultima runda, ar fi depins doar de ea pentru a continua in Liga.

In acest moment, formatia lui „Il Luce” va avea asigurata pozitia a treia, de unde se „retrogradeaza” in Cupa UEFA, daca nu va pierde cu Benfica pe teren propriu. Ca sa urce insa pe pozitia secunda, trebuie indeplinite simultan doua conditii. In afara de victoria obligatorie a „minerilor”, Celtic nu trebuie sa obtina vreun punct din deplasarea de la Milano. Numai ca italienii n-au pentru ce sa lupte pe viata si pe moarte. O remiza le-ar califica la brat pe AC Milan si pe Celtic in Liga. In cazul egalitatii de puncte intre Sahtior si Celtic, ucrainenii au avantajul meciurilor directe. In tur, Sahtior a invins cu 2-0. Resemnat. Lucescu, un antrenor a carui valoare e egalata doar de ghinion

RECUL

Au obosit „minerii”?

Sahtior este in pierdere de turatie si in campionatul Ucrainei. Dupa 17 etape, Sahtior e lider, cu 41 de puncte, dar Dnepr Dnepropetrovsk, ocupanta pozitiei secunde, s-a apropiat la doar un punct. La un moment dat, „minerii” aveau un avantaj confortabil, luat in startul sezonului, numai ca in ultimele runde au slabit ritmul. Etapa trecuta, Sahtior a remizat acasa, scor 1-1, cu „lanterna” Naftovik.