Mircea Lucescu, la un pas să antreneze un mare club din Franța

Mircea Lucescu, la un pas să antreneze un mare club din Franța Mircea Lucescu. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Liber de contract, Mircea Lucescu s-ar afla în negocieri avansate cu Olympique Lyon. Antrenorul român în vârstă de 78 de ani ar putea să ajungă la unul dintre cele mai mari cluburi din Franța.

Fabio Grosso, fostul antrenor al lui Lyon, a fost demis joi din cauza rezultatelor slabe din ultima perioadă. Fără să piardă timpul, francezii l-au luat în considerare și pe Mircea Lucescu pentru această funcție.

Lyon a rămas fără antrenor joi, când l-a demis pe Fabio Grosso

Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev pe 4 noiembrie. Liber de contract, antrenorul s-a gândit inițial la ideea retragerii, însă s-a răzgândit.

Rămâne de văzut dacă ar accepta o adevărată provocare la Lyon. Echipa franceză se află în aceste momente într-o situație dramatică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lyon este pe ultimul loc în Ligue 1, cu doar 7 puncte în 13 meciuri jucate, cea mai slabă performanță din istoria clubului.

Lyon are o singură victorie în acest sezon, 1-0 cu Rennes, obținută pe 12 noiembrie

Lyon are un lot cu jucători importanți, precum Anthony Lopes, Lovren, Tagliafico, Tolliso, Cherki și Lacazette. Lotul e evaluat la 192 de milioane de euro pe Transfermarkt.

Dacă ar ajunge să o antreneze pe Lyon, Mircea Lucescu s-ar duela cu un alt mare antrenor român.

Ladislau Boloni o pregătește pe Metz, echipă pe care a promovat-o în Ligue 1 în 2023 și pe care a dus-o pe locul 11.

Presa din Ucraina a reacționat imediat, după ce a auzit declarațiile date de Mircea Lucescu

România va juca la Euro 2024 în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea barajului din Liga Națiunilor de pe Ruta B.

„Il Luce" consideră că, în cazul în care Ucraina va trece de play-off, va deveni automat favorita Grupei E:

„Lucescu vede Ucraina ca favorită în grupa de la EURO 2024. Conform fostului antrenor de la Dinamo Kiev și Șahtior, Belgia nu este mai puternică decât galben-albaștri. Mircea Lucescu a comentat tragerea la sorți a grupelor de la EURO 2024, turneu final care va avea loc în Germania. Naționala României, va evolua în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului Nations League, Ruta B, unde una dintre Israel, Islanda, Bosnia și Ucraina va obține biletele.", notează sport.ua.