Minori bolnavi de sifilis

Minori bolnavi de sifilis

O micuţă de șase ani din Codlea a fost diagnosticată ieri cu sifilis. Ea este prietenă de joacă cu o altă fetiţa de trei ani şi fratele acesteia, de 13 ani, care au fost depistaţi cu aceeaşi boală, în ianuarie.

Cazurile de sifilis juvenil de la Codlea s-au înmulţit. Specialiştii au stabilit că boala nu a fost luată prin contact sexual, pentru că nu au găsit leziuni la nivelul organelor genitale şi că sursa de infectare este alta. “Luni am primit o sesizare telefonică, iar ieri s-a confirmat. Am luat legătura cu mama copilului şi din primele cercetări reiese că fetiţa de şase ani a luat această boală jucându-se cu alţi copii. Nu cunoaştem împrejurările pentru că raportul de la medicul legist nu arată că boala ar fi fost transmisă pe cale sexuală”, a spus Gheorghe Durnă, director adjunct DGASPC Braşov.

Cel mai probabil, minora a intrat în contact cu boala jucându-se cu fetiţa de 3 ani şi fratele ei de 13 ani, care au fost depistaţi cu aceeaşi boală, în luna ianuarie a acestui ani.

„Se pare că boala poate să fie contactată printr-o plagă deschisă, printr-o mucoasă. Şi dacă te aşezi pe un capac de la wc poţi să iei această boală. Este un sifilis secundar, nu chiar grav, dar ar trebui să intre în atenţia organelor sanitare pentru că acolo există un focar de infecţie. Ar trebui să fie verificată toată lumea”, ne spune Gheorghe Durnă. sursa: bzb.ro

Ne puteți urmări și pe Google News