Minore afgane vandute in rate

Minore afgane vandute in rate

Foametea si mizeria ii determina pe tot mai multi afgani sa-si vanda copilele pe post de mirese, relateaza "The Guardian".

Practica este intalnita in special in zonele rurale, unde recoltele au fost devastate de seceta, iar oamenii nu au resurse pentru a supravietui in timpul iernii aspre.

Pentru ei, scoaterea fetitelor la vanzare reprezinta  solutia salvatoare pentru a face rost de bani. Nu le pasa de varsta lor, atat timp cat au cumparator. Ba, mai mult, parintii sunt dispusi sa-si vanda odraslele chiar si in rate.

Desi casatoriile aranjate sunt interzise de lege, inclusiv de cea islamica, acestea nu mai surprind pe nimeni. Spre exemplu, un fermier ajuns la sapa de lemn si-a vandut fiica de numai 8 ani unui barbat de 22 de ani din sat pentru 3.000 de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta nu a avut insa toti banii, asa ca a dat un avans de 600 de dolari si a plecat in Iran pentru a castiga suma necesara, urmand sa mai trimita bani pe parcurs.

O alta fata, de 10 ani, a fost vanduta de parintii ei unui mire cu trei ani mai mare decat ea. Tranzactia va aduce familiei fetei un total de 4.000 de dolari, platiti in transe.

"Trebuie sa-mi vand fetele din cauza secetei. Nu avem destula mancare. Inainte nu eram asa disperati. Daca vremea o tine tot asa, o sa-mi vand toate cele cinci fiice", a spus mama tinerei.

Potrivit BBC, intre 60a si 80a din mariajele care au loc la nivel national sunt aranjate. Expertii spun ca multe fete care ajung sotiile unor oameni mult mai in varsta cad victime unor abuzuri grave si, pentru ca nu mai suporta situatia, incearca sa se sinucida, unele chiar dandu-si foc.