Evenimentul Zilei > Justitie > Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc: Ar mai fi nevoie de 10.000 de locuri în penitenciare
Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc: Ar mai fi nevoie de 10.000 de locuri în penitenciare

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc: Ar mai fi nevoie de 10.000 de locuri în penitenciare

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, la Digi24, că România ar mai avea nevoie de încă 10.000 de locuri în penitenciare, în plus față de cele 20.000 de locuri care sunt deja.

"În momentul de față avem 44 de unități penitenciare, 34 de penitenciare propriu-zise, șase spitale și patru unități pentru tineri minori, în condițiile în care numărul deținuților se situează în ultimii ani în jurul cifrei de 30.000. În mod cert avem nevoie pentru următorii ani de 30.000 de locuri de detenție care să respecte anumite standarde. Față de ceea ce avem acum, ar mai fi nevoie de încă 10.000 de locuri", a explicat ministrul în emisiunea „Imparțial" de la Digi24.

Robert Cazanciuc a explicat că în ultimii ani s-au construit în România 2.500 de locuri de cazare care respectă standardele. "În bugetul Administrației Penitenciarelor am prevăzut investiții, astfel încât să putem până în 2020 să avem încă 5.000 de locuri de cazare care să respecte standardele, pe actuala infrastructură penitenciară", a declarat ministrul justiției.

Ministrul Justiției a adăugat că ministerul pe care îl conduce a demarat de curând studiile pentru două noi penitenciare, unul la marginea Ploieștiului și unul în apropierea Craiovei, unde există supraaglomerare și unde penitenciarele existente sunt în centrul orașului.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: