Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Finanțelor CONFIRMĂ întâlnirea cu FMI la Washington
Ministrul Finanțelor CONFIRMĂ întâlnirea cu FMI la Washington

Ministrul Finanțelor CONFIRMĂ întâlnirea cu FMI la Washington

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a confirmat deplasarea de marți la Washington, împreună cu alți secretari de stat, vizită în care se va întâlni cu reprezentanți ai FMI și ai Băncii Mondiale. Conform unui comunicat de presă al ministerului, el va avea discuții cu Fondul „despre strategia fiscal-bugetară 2017-2019, construită astfel încât România să își mențină deficitul bugetar sub 3% în 2017 și 2018”. Precizările vin în contextul în care senatorul PNL, Florin Cîțu, a dezvăluit că Mișa se duce zilele acestea în SUA pentru a trata un împrumut al României de la FMI.

„Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, participă în perioada 11 – 16 octombrie 2017, la Reuniunea anuală a Grupului Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, la Washington D.C., SUA, eveniment care are loc în fiecare primăvară și toamnă, din anul 1972, până în prezent. 

Ministrul Finanțelor va avea o serie de întâlniri care vor viza discuții despre strategia fiscal-bugetară 2017-2019, construită astfel încât România să își mențină deficitul bugetar sub 3% în 2017 și 2018, cât și despre rolul Ministerului Finanțelor Publice în menținerea echilibrelor macroeconomice. 

Programul domnului Ionuț Mișa la Washington va include atât participarea la Reuniunea anuală a Grupului Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, cât și întâlniri cu reprezentanți ai Constituentei Olandeze (din care face parte și România) dar și cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Alain Pilloux (vicepreședinte BERD) și Philip Bennett (prim vicepreședinte). 

Ministrul Finanțelor Publice va fi însoțit la Washington de secretarii de stat cu atribuții în relația cu Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional”, explică reprezentanții Ministerului Finanțelor, într-un comunicat de presă.

Surse din cadrul Ministerului de Finanțe au precizat, pentru EVZ, că pe ordinea de zi a discuțiilor lui Ionuț Mișa cu oficialii FMI nu există tema unui posibil împrumut al României la Fondul Monetar. 

O delegație impresionantă a României va pleca zilele următoare la Washington pentru a discuta cu FMI, iar printre subiectele abordate va fi și cererea unui împrumut de la Fondul Monetar, a anunțat, luni, pe pagina sa de Facebook senatorul PNL, Florin Cîțu.