Ministrul Cuc, întâmpinat de al treilea tren care a deraiat în luna martie

Ministrul Cuc, întâmpinat de al treilea tren care a deraiat în luna martie

Chiar în ziua în care ministrul transporturilor, Răzvan Cuc (foto), efectua o vizită de lucru, în județul Hunedoara, un tren de marfă a deraiat între staţiile Zam - Câmpuri Surduc.

Reprezentanții CFR au transmis că este vorba despre un tren de marfă privat, care aparține operatorului DB Cargo Rail România, și avea în compunere 20 de vagoane. Deraierea celor cinci vagoane din compunerea garniturii nu ar fi fost cauzată de infrastructura feroviară, a precizat Cuc. Din primele cercetări, deraierea a avut loc peste un macaz iar din punct de vedere tehnic, macazul a fost verificat şi este în regulă a precizat directorul general adjunct pe investiţii în CFR SA, Marius Chiper. Este al treilea incident de acest fel în ultimele două săptămâni.

Pe 2 martie, locomotiva unui tren care circula pe relaţia Braşov - Curtici a deraiat de un boghiu, la ieşire din staţia Săvârşin. Pe 8 martie, un vagon din compunerea unui tren pe relaţia Sighetu Marmaţiei - Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coşbuc.

 

Ne puteți urmări și pe Google News