Lucian Bode a sosit cu un alai impresionant în Alba, unde a vizitat mai multe șantiere de pe viitoarea autostradă A10. Pe cât de bucuroși erau cei prezenți, pe atât de repede urmau să fugă în scurt timp.

Potrivit unor participanți la acțiunea ministerială, în jurul orei 11.00, ministrul Bode a primit un telefon prin care era anunțat că întreg Guvernul a intrat în autoizolare, după ce un senator PNL a fost depistat pozitiv cu Covid 2019.

În scurt timp, Lucian Bode le-a spus celor prezenți această veste, după care fiecare nu a știut cum să fugă mai repede și să se spele pe mâini cu soluții dezinfectante.

Primii care au anunțat că se autoizolează, după ce au dat cu mâna cu ministrul Bode, potențial purtător al virusului Covid 2019, au fost primarul și viceprimarul din Sebeș, Dorin Nistor și Adrian Bogdan. ”Având în vedere vizita Ministrului Transporturilor, Lucian Bode, la Sebeș, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor și viceprimarul Municipiului Sebeș, Adrian Bogdan, au luat decizia de autoizolare la domiciliu, până la comunicarea oficială a rezultatului testului de Coronavirus pe care ministrul îl va efectua de urgență. Reamintim că virusul se transmite doar în contact direct cu o persoană bolnavă, însă pentru a elimina orice fel de suspiciuni, reprezentanții Municipiului Sebeș, care au asistat la vizita ministrului, se vor autoizola la domiciliu, vor informa DSP Alba și vor aștepta rezultatul testului efectuat de ministrul Lucian Bode”, se arată pe pagina de facebook a Primăriei Sebeș.

A urmat viceprimarul cu atribuții de primar din Alba Iulia, Voicu Paul. Pe urmă a venit rândul prefectului de Alba, Nicolae Albu și a președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Pe lângă aceștia, mai mulți oficiali de la CNAIR au intrat și ei în autoizolare.