Lucian Bode anunță că George Simion și liderii AUR vor răspunde după protest. Ambasada SUA îl contrazice pe ministrul Afacerilor Interne. Update

Lucian Bode anunță că George Simion și liderii AUR vor răspunde după protest. Ambasada SUA îl contrazice pe ministrul Afacerilor Interne. Update Sursa: Agerpres

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunță că George Simion și liderii AUR care au organizat marți protestul de la Parlament vor răspunde conform legii după ce unii protestatari au intrat în curtea Parlamentului și au vandalizat mai multe mașini.

Update: În timpul declarațiilor de presă, Lucian Bode a precizat că nicio mașină care aparține corpului diplomatic nu a fost vandalizată. În jurul orei 15:40, reprezentanții Ambasadei SUA la București au transmis jurnaliștilor de la Digi24 că un autoturism care îi aparținea și care se afla în curtea Parlamentului a fost vandalizat.

Știrea inițială: Protestatarii s-au adunat în fața Parlamentului încă de la primele ore ale dimineții. Ei au protestat față de posibilitatea introducerii certificatului verde la locul de muncă. De asemenea, protestul a vizat și ultimele restricții sanitare.

„(...) Este regretabil ca la 32 de ani de la Revoluție să vedem astfel de manifestări care nu au nicio legătură cu libera exprimare și jocul democratic. Al doilea moment a fost în jurul orei 11:45, când în jur de 1.000 de protestatari aflați în jurul parcului Izvor, chemați de liderii AUR, au ales să se deplaseze spre intrarea de la Senat, au forțat intrarea de la Senat și câteva sute au intrat.

Ne puteți urmări și pe Google News

În permanență le-am transmis forțelor de ordine să acționeze cu fermitate, să fie calmi și fermi, dar să nu utilizeze sub nicio formă forța. Protestul s-a finalizat fără violențe. În schimb, am văzut că unii protestatari s-au dedat la distrugeri. Sunt câteva mașini distruse de acești protestatari sau cum să-i numim...

George Simion și colegii din AUR, trași la răspundere

Avem mai multe persoane bănuite de tulburarea liniștii publice. Urmează ca în următoarele ore să-i identificăm și să-i chemăm la audieri. Și parlamentarii AUR (n.r. - George Simion și Claudiu Târziu au fost în fruntea protestatarilor) vor răspunde în fața legii. Avem multe legitimări și cei care au săvârșit fapte contravenționale vor fi trași la răspundere.

Protest AUR la Parlament

Sursa: EVZ

Categoric, nu s-a pus în niciun moment problema ca ei să intre în Parlament. Am avut în jur de 300 de jandarmi în dispozitiv în legătură cu acest protest anunțat, despre care Jandarmeria știa″, a declarat Lucian Bode.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, maşinile Ambasadelor Japoniei şi Statelor Unite în România au fost vandalizate de către protestatarii care au reușit să intre în curtea Senatului. În prim-plan apare un oficial al Ambasadei SUA, care ar fi avut o întâlnire cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

Ulterior, liderul PNL a plecat de la Senat, iar întâlnirea cu ambasadorul Japoniei a fost anulată din cauza evenimentelor. Ulterior, reprezentanții Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti au informat că va face demersuri pentru identificarea şi sancţionarea organizatorilor şi participanţilor la protestul de la Palatul Parlamentului.

Știre în curs de actualizare. Revenim curând cu declarațiile complete ale ministrului Afacerilor Interne.

Sursa foto: EVZ - Lucian Bode