Evenimentul Zilei > Politica > Ministru PNL, apreciat chiar și în tabăra lui Dăncilă: „Este o alegere inspirată”
Ministru PNL, apreciat chiar și în tabăra lui Dăncilă: „Este o alegere inspirată”

Ministru PNL, apreciat chiar și în tabăra lui Dăncilă: „Este o alegere inspirată”

Cabinetul PNL a fost aspru contestat de PSD. Cele mai multe comentarii negative au fost îndreptate către ministrul de Finanțe și ministrul Muncii, însă există și numiri privite cu ochi buni în tabăra social-democraților. 

Tânărul Costel Alexe este unul dintre miniștrii PNL priviți cu ochi buni chiar și de adversarii politici. Printre aceștia, Doina Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor.

„Am fost în comisia pentru mediu și echilibru ecologic și am avut o comunicare destul de bună. Deciziile, votul lui Alexe în comisie nu a fost unul politic, ci pentru mediu. Asta spre deosebire de alții de la USR, care mereu votau împotrivă sau se abțineau. S-au făcut numiri dezastruoase în Guvernul PNL, dar Alexe este o alegere inspirată, care cel mai probabil, ca continua proiectele inițiate de mine la Ministerul Apelor și Pădurilor”, a declarat Doina Pană în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei.

Comasarea ministerelor, „bilă albă” din partea PSD

În executivul PNL, Ministerul Apelor și Pădurilor a fost absorbit de Ministerul Mediului, decizie pe care și social-democrații au avut-o în vedere.

„Comasarea Ministerului Apelor și Pădurilor nu mi se pare o decizie dezastruoasă. Ministerul Apelor și Pădurilor a părut într0un punct extrem de grav al pădurilor din România (…) Și PSD avea în vedere la un moment dat o restructurare”, a precizat Doina Pană pentru Evenimentul Zilei.

În vârstă de 36 de ani, Costel Alexe este liderul filialei municipale PNL Iași și este deputat la al doilea mandat. Este licențiat în geografie, a urmat un masterat în domeniul mediului și este doctor în climatologie și meteorologie.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]