Miniştrii PSD, instruiţi să plece din guvern | VIDEO

Miniştrii PSD, instruiţi să plece din guvern | VIDEO

Descinderea preşedintelui Traian Băsescu la şedinţa de guvern a fost taxată prin declaraţii furibunde de liderii PSD.

În faţa presei. În spatele uşilor închise din Kiseleff 10 însă, Mircea Geoană şi ceilalţi membri ai conducerii PSD nu au mai fost vehemenţi. Din contră, au găsit înţelegere pentru prezenţa şefului statului.   „Prezenţa sa la guvern este total neavenită, nu respectă regulile fundamentale constituţionale”, a reclamat Ion Iliescu, păşind în sediul partidul. La şedinţa Biroului Permanent al PSD, Mircea Geoană a preluat iritarea lui Iliescu şi a dus-o la extrem. El a spus că Băsescu nu avea ce să caute acolo şi i-a instruit pe miniştrii PSD ca, pe viitor, să părăsească şedinţa de guvern.

„Eu eram aproape de uşă. Eram ca şi ieşiţi, dar avem un vicepremier de la care ar fi trebuit să ne vină semnalul”, a replicat Victor Ponta, ministrul relaţiei cu parlamentul. Vicepremierul Dan Nica a relatat că a fost anunţat de Emil Boc despre participarea şefului statului cu cinci minute înainte de începerea şedinţei de guvern. Iliescu s-a opus

În mod surprinzător, Băsescu a găsit înţelegere chiar din partea lui Ion Iliescu. Acesta a spus că PSD nu poate face scandal deoarece prezenţa şefului statului este „legală pentru că a fost invitat de premier”. „Să pleci din şedinţă înseamnă să pleci din guvern”, a subliniat Ion Iliescu. Miniştrii PSD prezenţi la şedinţa Biroului Permanent nu au marşat însă pe ideea să plece din guvern.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru ca „umilinţa” suportată de PSD să nu rămână fără o reacţie publică, s-a decis să fie anunţat planul măsuri. „Nu vom mai accepta asemenea manieră de lucru din partea preşedintelui, şi, în cazul prezenţei intempestive sau neanunţate, nu putem participa la asemenea şedinţe de guvern”, a anunţat Bogdan Niculescu Duvăz, purtătorul de cuvânt al PSD.

Administraţia prezidenţială a reacţionat la iritarea PSD, acuzând „încercarea de politizare” din partea „unor politicieni aflaţi în campanie”.