Ministerul educaţiei: Studenţii au putere de decizie în forurile universitare

Ministerul educaţiei: Studenţii au putere de decizie în forurile universitare

Ca răspuns ca protestul de azi al studenţilor, desfăşurat la Galaţi, reprezentanţii ministerului educaţiei reamintesc că legea oferă studenţilor o reprezentantivitate de 25% în forurile decizionale al universităţilor.

„Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului consideră că prevederile Legii Educaţiei Naţionale sunt cât se poate de clare şi că motivele flash mob-ului - pe care îl apreciem ca realizare artistică - de la Galaţi trebuie căutate în altă parte”, au fost tranşanţi reprezentanţii ministerului, după ce au amintit articolele din lege care subliniază că 25% din consiliile şi Senatul universităţilor este format din studenţi.

Astăzi, o sută de studenţi de la Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România au format un 25% uman în faţa Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Aceştia aveau gurile legate cu o banderolă neagră şi în mână aveau ţepuşe pe care le-au ridicat în sus de 25 de ori, protestând simbolic împotriva „junghiului în coastă, trasat mişcării studenţeşti din România”, după cum au declarat aceştia.

Ne puteți urmări și pe Google News