Evenimentul Zilei > Social > Ministerul Culturii are un nou site
Ministerul Culturii are un nou site

Ministerul Culturii are un nou site

Ministrul Culturii Corina Șuteu a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de bilanț, că ministerul are un nou site dezvoltat, pro bono, de Compania Zitec, producător local de aplicaţii online, care a lucrat împreună cu o echipă dedicată din cadrul ministerului.

Serviciile furnizate de către Zitec au constat în dezvoltare software pe platforma open-source Drupal 8 precum şi instruirea personalului din Ministerul Culturii în utilizarea acestei platforme.
„Ne bucurăm că am putut face un nou pas în direcţia adaptării site-urilor instituţiilor publice la mediul digital actual, prin construirea unei prezenţe mai active în online şi facilitarea comunicării în timp real cu publicul. Succesul iniţiativei Cultura.ro se datorează colaborării foarte strânse între echipa noastră tehnică, ministerul culturii şi artiştii implicaţi”, a declarat Alexandru Lăpuşan, CEO Zitec.
Principalele obiective ale noului website au fost simplificarea structurii, dar şi a interfeţei de administrare, adaptarea la tehnologiile mobile, descrierea cât mai eficientă a activităţilor desfăşurate, o mai mare uşurinţă în navigare şi actualizare. De asemenea, au fost făcute update-uri la nivelul identităţii vizuale şi al tipurilor de conţinut, precum infografice.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: