Mingea nu vrea să sară la Australian Open | VIDEO

Mingea nu vrea să sară la Australian Open | VIDEO

În timp ce se încălzea pentru meciul său din turul trei de la Australian Open, rusoaica Maria Şarapova a observat că o zonă a terenului este diferită.

"A fost ceva ciudat, la început am crezut că pantofii mei de sport sunt mult mai moi decât de obicei", a glumit Şarapova. Arbitrul de scaun a coborât pe teren să inspecteze suprafaţa de joc. În secţiunea buclucaşă, mingea refuza să sară, după cum puteţi vedea în filmuleţul de mai jos. Mingea este pur şi simplu absorbită de teren.

Explicaţia fenomenului este una destul de simplă. Temperaturile foarte ridicate de la Melbourne au provocat apariţia unei bule de aer cald sub suprafaţa terenului. Această bulă s-a format din aceleaşi motive care provoacă apariţia unor bule în blatul de pizza, de exemplu. Potrivit "Daily Mirror", mai mulţi îngrijitori ai terenului au făcut câteva orificii minuscule în suprafaţa de joc, iar aerul foarte cald a fost eliberat.

În condiţii de gravitaţie normală, Şarapova a câştigat meciul din turul trei, scor 4-6, 6-4, 6-4, în faţa nemţoaicei Julia Goerges. <iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/fA8fMUdmvkA" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News