Potrivit Agerpres, Saviano se află sub protecția poliției începând din anul 2006, atunci când a publicat cartea "Gomorra" în care a prezentat Camorra, gruparea de crimă organizată care acționează în zona orașului Napoli. Pe baza cărții au fost realizate în film și un serial TV.

Avocatul Michele Santonastaso, căruia i-au fost confiscate automobile, conturi bancare, terenuri și apartamente, a citit un mesaj în numele a doi lideri ai Camorrei împotriva lui Saviano și a altor trei persoane în timpul unei audieri în instanță în anul 2008.

Pentru această faptă, el a fost condamnat în noiembrie anul trecut la un an de închisoare cu suspendare. Cei doi lideri mafioți pe care Santonastaso i-a reprezentat în instanță, Francesco Bidognetti și Antonio Iovine, au fost achitați.

Declarația citită de Michele Santonastaso i-a mai vizat pe Rosaria Capacchione, o fostă jurnalistă care în prezent este parlamentară de centru-stânga, și doi procurori, printre care Roberto Cantone, în prezent șeful Agenției anticorupție din Italia.

În luna decembrie, Santonastaso a fost condamnat, într-un alt proces, la 11 ani de închisoare pentru apartenență la Camorra, dar decizia nu a fost încă pusă în aplicare ca urmare a contestării cu apel de către acuzat.