Evenimentul Zilei > Social > Mii de joburi pentru români în străinătate
Mii de joburi pentru români în străinătate

Mii de joburi pentru români în străinătate

Două târguri importante de locuri de muncă, unul pentru medici şi altul pentru studenţi, se desfăşoară în această lună în Bucureşti.

Sfârşitul lunii martie vine cu oferte de muncă pentru străinătate pentru medicii români, dar şi pentru studenţii care vor să lucreze în domeniul turismului pe perioade determinate. Primul este Târgul Internaţional de Cariere în medicină „MedPharmaCareers”, care se deschide sâmbătă şi duminică, la Rin Grand Hotel, din Capitală.

Acesta e cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic şi singurul de gen din Europa Centrală şi de Est. Săptămâna viitoare, pe 26 martie, se desfăşoară alt târg, pentru care înscrierile trebuie făcute până pe 24 martie.

3.000 de joburi pentru medici în Europa şi Orient

Târgul pentru medici se adresează atât tinerilor, cât şi seniorilor, de toate specialităţile, dar şi studenţilor, rezidenţilor, asistentelor sau dentiştilor. Vor fi scoase la concurs peste 3.000 de locuri de muncă pentru Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Belgia, Germania, Elveţia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Malta, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat.

„Angajatorii vin la această ediţie atât cu joburi permanente, cât şi cu joburi temporare, prin care se oferă flexibilitate de a lucra una, două sau trei săptămâni pe lună, ceea ce înseamnă că medicii doritori de acest tip de angajare îşi pot continua munca şi în ţara de origine, suplimentându- şi substanţial câştigurile cu un job temporar, care poate fi răsplătit şi cu 2.000 de lire pe săptămână în spitalele private din Anglia”, a declarat Simona Oprea, de la Houston NPA, compania care promovează evenimentul pe piaţa din România.

Anesteziştii şi chirurgii, cei mai căutaţi

Salariile oferite medicilor diferă în funcţie de experienţă şi de vechime.

  • Cele mai mici sunt cuprinse între 2.000-3.000 de euro pe lună, pentru posturi în Germania care se adresează medicilor tineri şi proaspeţilor absolvenţi.
  • Medicii seniori, cei mai cautaţi, pot obţine salarii ce ajung şi la 10.000-12.000 de euro pe lună în Marea Britanie şi în ţările scandinave.

Alte oferte interesante se adresează celor care vor să se specializeze în spitale din Germania, dar şi celor care vor joburi temporare în spitalele private din Anglia (pentru doctorii cu minimum doi ani de experienţă se oferă un salariu de 2.000 de lire/ săptămână).Medicii cu experienţă pot alege şi posturi permanente în ţări scandinave. Printre specializările medicale cu cea mai mare căutare se numără anestezia, medicina de urgenţă, radiologia, medicina internă, chirurgia.

Cazare şi cursuri gratuite

Pe lângă pachetul salarial extrem de atractiv pentru medicii români, agenţiile de recrutare internaţionale oferă şi alte avantaje, cum ar fi: oportunităţi de cazare şi cursuri de limbă gratuite pentru familie, consultanţă pe parcursul întregului proces de înscriere, asistenţă în procesul de relocare.

  • Intrarea la târgul medical din Bucureşti este liberă. Vizitatorii sunt aşteptaţi sâmbătă, între orele 11.00 şi 18.00, şi duminică, între 10.00 şi 16.00. Cei interesaţi de participarea la târg trebuie să se înscrie şi on-line, pe site-ul www.imcdays. org.
  • Între 27 şi 28 martie va avea loc şi ediţia din Cluj-Napoca a aceluiaşi târg, la Hotel City Plaza (Strada Sindicatelor nr. 9-11), iar pe 10 şi 11 aprilie în Iaşi, la Hotel Traian (Piaţa Unirii nr. 1).

DE SEZON

Oportunităţi pentru tineri în Grecia şi în Cipru

Firma de recrutare şi plasare a tinerilor şi studenţilor Icep World România a scos la concurs 200 de locuri de muncă pentru studenţii care vor să lucreze, în această vară, în insulele din Grecia (Creta, Rhodos, Kos, Paros) şi în Cipru, în hoteluri de patru stele. Joburile scoase la concurs prin programul „HappySummer Greece&Cyprus” sunt în domeniul turismului şi hotelier.

  • Tinerii care doresc să obţină unul dintre posturile de ospătar/ ospătăriţă, bar assistant, recepţioner, valet, animator copii, animator hotel, cameristă, spa assistant, masseur, bucătar, ajutor bucătar ori grădinar trebuie să aplice on-line pe www.happysummer.ro/apply şi să de pună dosarul de înscriere la unul dintre sediile din Bucureşti, Iaşi şi Craiova până pe 24 martie.
  • Dosarul de înscriere trebuie să conţină o „aplicaţie“ la program, copie după cartea de identitate şi carnetul de student (dacă este cazul). Cei selectaţi vor fi chemaţi pe 26 martie la Bucureşti (sala Europa, Strada Justiţiei nr. 54, între orele 10.00 şi 17.00) pentru a sta de vorbă direct cu angajatorii.
  • La eveniment pot participa toţi studenţii şi absolvenţii, vorbitori de engleză, franceză, germană, italiană sau rusă la nivel conversaţional, cu vârsta de până în 35 ani.

„Tinerii selectaţi vor semna un contract de muncă pentru o perioadă de trei-şase luni (plecările sunt în perioada aprilie- august, iar întoarcerea în septembrie-octombrie 2010) şi vor beneficia de un salariu între 400 şi 600 euro, cei care nu au experienţă, şi între 500 şi 750 – cei care au mai lucrat în domeniul hotelier/restaurant. Cazarea şi masa sunt gratuite”, spune spune Suzanne Nuridsany, directorul companiei IcepWorld România.

750 de euro pe lună
este suma maximă pe care o poate câştiga un tânăr care lucrează în hoteluri sau restaurante din Grecia şi din Cipru

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: