Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Voicu: „Cătălin Predoiu este cel mai potrivit candidat al PNL la Primăria Capitalei”
Mihai Voicu: „Cătălin Predoiu este cel mai potrivit candidat al PNL la Primăria Capitalei”

Mihai Voicu: „Cătălin Predoiu este cel mai potrivit candidat al PNL la Primăria Capitalei”

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu este de părere că liderul filialei Bucureşti, Cătălin Predoiu, este cel mai bun candidat pentru Primăria Capitalei.

"Pot să vă spun o opinie personală, aceasta nu este îngrădită în niciun fel. În acest moment, în opinia mea, cel mai potrivit candidat este Cătălin Predoiu. Este preşedintele organizaţiei de Bucureşti, este un om politic cu o experienţă ce nu poate fi pusă la îndoială. Mai mult decât atât, pot să vă spun că este pe deplin susţinut de toţi colegii, preşedinţii organizaţiilor de sectoare, candidaţii de primar de sector, care sunt desemnaţi în acest moment, beneficiază fără niciun dubiu de susţinerea copreşedinţilor partidului şi cred eu, este opinia mea, că e cel mai potrivit candidat în acest moment", a spus Voicu, marţi, la RFI, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă în cazul în care ar candida şi ar pierde alegerile Predoiu nu ar fi într-o situaţie delicată în perspectiva alegerilor parlamentare viitoare, Mihai Voicu a răspuns: "Nu cred că are sens să discutăm despre candidatură, despre câştig sau despre pierdere. Suntem un partid important din România şi trebuie să gândim din perspectiva lucrului care se întâmplă în acest moment, candidatura la Bucureşti, unde PNL are un scor politic extrem de bun. Aşadar, nu este deloc o discuţie serioasă aceea a pierderii alegerilor".

Liberalul Ludovic Orban a declarat luni că, în urma anchetării sale de către procurorii DNA, îşi va retrage candidatura de la alegerile pentru funcţia de primar al Capitalei şi va demisiona din conducerea PNL, dar şi din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că respectă opţiunea lui Ludovic Orban de a demisiona din funcţia deţinută în partid în urma anchetei DNA, menţionând, în ceea ce priveşte candidatura pentru Primăria Capitalei, că acest subiect va fi discutat, marţi, la Biroul Politic Naţional.

"Avem resursă umană care să câştige Primăria Capitalei. Este într-adevăr o problemă că renunţăm la o candidatură care, conform tuturor analizelor, era singura candidatură în competiţie la acel moment care să bată candidatul PSD, dar PNL are multe alte variante cu care să vină în faţa electoratului", a spus liderul PNL.