Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Fifor anunță condițiile pentru ca PSD să voteze premierul lui Klaus Iohannis
Mihai Fifor anunță condițiile pentru ca PSD să voteze premierul lui Klaus Iohannis

Mihai Fifor anunță condițiile pentru ca PSD să voteze premierul lui Klaus Iohannis

Partidul Social Democrat anunță, prin vocea lui Mihai Fifor, în ce condiții va vota un nou premier.

După ce Ludovic Orban și-a depus mandatul, urmare a „verdictului” dat de CCR, România a intrat în criză guvernamentală. Președintele Klaus Iohannis cheamă partidele la o nouă rundă de negocieri și susține că va desemna o persoană care să formeze un guvern.

Va susține PSD un premier numit de Iohannis? Mihai Fifor scrie pe Facebook care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească alesul șefului statului. „Suntem dispuși să susținem un premier care îndeplinește minim două condiții: să vrea cu adevărat să guverneze și să fie sincer implicat în coagularea unei majorități parlamentare. Ludovic Orban nu îndeplinește niciuna dintre aceste două condiții. Deci nu poate fi susținut pentru a continua mascarada anticipatelor”, arată Mihai Fifor.

Fostul ministru al Apărării din Guvernul Dăncilă susține că „PSD va merge pe aceeași linie, a interesului național, încercând să găsească o soluție pentru rezolvarea crizei”. „Din momentul căderii Guvernului Orban, PSD a avut în permanență o abordare constructivă și a propus soluții pentru asigurarea bunei guvernări a țării. PSD a venit în permanență cu soluții concrete pentru rezolvarea acestei crize politice, generate artificial de președintele Klaus Iohannis și PNL. Am propus un guvern de uniune națională, pe care Iohannis l-a respins fără explicații, am propus un premier din afara partidului, un intelectual de stânga. Însă Iohannis a ignorat propunerea doar pentru că venea din partea PSD”, mai notează Fifor.

Pentru social-democrați, vina aparține exclusiv președintelui țării, mai crede Mihai Fifor. „În aceste condiții, nici Iohannis, nici PNL nu au niciun drept să acuze PSD de criza politică pe care ei înșiși au declanșat-o și continuă să o întrețină. România are nevoie urgent de un guvern funcțional, iar Iohannis și PNL trebuie să înceteze cu această obsesie a atincipatelor. PSD a oferit soluții pentru evitarea actualei crize, iar perpetuarea ei este responsabilitatea exclusivă a lui Iohannis și PNL”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: