Pe ecran trona acum zicerea lui Victor Ponta. Cu două puncte: „Nu voi mai vorbi niciodată cu Băsescu”. Ştiam declaraţia. Nu va mai vorbi pentru că el crede că preşedintele suspendat i-a „înscenat chestia cu plagiatul”, i-a „băgat cuţitul în spate”.
N-am avut noroc de emisie, fiindcă după 3-4 minute s-a terminat, iar Cristina Şincai a predat ştafeta lui Striblea şi Corinei Drăgostescu. „Ultima oră”. În studio sunt prezenţi şi Dudu Ionescu (o mai fi ţărănist? sau ce?), Dan Şova – care ne spune din prima că niciodată Băsescu nu se mai întoarce la Cotroceni, Liliana Ruse, jurnalistă, Mihai Stănişoară- PDL, Ioan Ghişe – PNL. Ecranul e împărţit în trei, în mijloc tronând premierul Ponta vorbind singur în pătrăţica lui, fiindcă filmarea e veche, dintr-un interviu cu bibliotecă în spate. Pe laterale apar, pe rând unii din cei enumeraţi mai sus.

Ghişe îşi aminteşte că şi în 2007, toţi, în afară de PDL, au votat suspendarea lui Băsescu. Asta îl face să tragă următoarea concluzie: Băsescu are nevoie să fie trimis din când în când la popor, că-i arţăgos, nu ştie să se comporte. Evident, susţine că totul a fost făcut acum cu respectarea legilor. Ponta vorbeşte singur în continuare, iar Stănişoară râde. Râde la (de) Ghişe, dar e mai aproape de Ponta şi induce în eroare. Cine o fi avut ideea asta? Regizorul de emisie, Corina, Striblea? Na, că au dat snor la Ponta! Zice de taxa TVA, încasată de firme la plata facturii. Aproape toţi sunt de acord că e foarte bine.

Întrerupere. La Curtea de Apel se pronunţă hotărârea „în cazul complicilor domnului Blejnar”, zice Striblea. Liliana Ruse e interesată de cum se voteaza, că primulministru nu a fost clar cum se va vota pe 29 iulie, ce trebuie să facă românii. Colegii jurnalişti sar să o liniştească şi să explice că azi Curtea Constituţională déjà a explicat. Şova simte nevoia să se reîntoarcă la noţiunea de lovitură de stat şi să încerce să facă niţel mişto. Salvează momentul anunţul despre procesul lotului Blejnar şi pauza publicitară.

Striblea revine cu subiectul Mihaela Rădulescu audiată de procurori, în dosarul judecat acum la Curtea de Apel. Diva a fost întrebată de una-de alta deoarece fostul soţ, Elan, e băgat şi el în caracatiţa evaziunii fiscale. Vreo 15 milioane de euro. Nu tocmai un mizilic pentru un trai la Monaco, la Bucureşti sau aiurea.

Regia de platou bagă pe ecran poze cu Mihaela Rădulescu în slipi, bikini, silicoane la vedere… Dudu Ionescu reacţionează. E uluit de maniera în care se prezintă cazul. Se râde, dar Mihaela îşi lasă sânii şi mai descoperiţi, iar un măr stă să fie muşcat. „Sigur vreţi să o aduceţi la televiziunea dv”, zice Dudu şi nechează. Îi molipseşte şi pe ceilalţi. Se dau, în sfârşit, imagini de la Curtea de Apel. Nu s-a dat sentinţa, se aşteaptă. Nu se pune încă problema lui Blejnar, care nu a fost chemat încă la DNA, şi nici a lui Elan, care nu-i încă inculpat. Gata, subiectul trenează. Telecomanda se cere mânuită.