Evenimentul Zilei > Social > Provocarea unui nutriționist: Lăsați dietele, mâncați cu mine
Provocarea unui nutriționist: Lăsați dietele, mâncați cu mine

Provocarea unui nutriționist: Lăsați dietele, mâncați cu mine

Mihaela Bilic - cel mai apreciat medic nutriţionist din România - propune un nou proiect pe care l-a intitulat „Mănâncă cu mine”.

Dr. Mihaela Bilic propune pentru anul acesta noi provocări pentru cei care doresc să slăbească, să-şi schimbe alimentaţia sau chiar stilul de viaţă. Iar dacă doriţi să vă aventuraţi în proiectul său vă puteţi alătura ei pe social media unde în fiecare zi veţi descoperi cele mai bune sfaturi care v-ar putea îmbunătăţi viaţa.

Prima zi: Mănâncă cu mine

„Ce-mi dai dacă mă opresc din mâncat?!? Stiți de ce curele de slabire nu functioneaza? Pentru ca așa am fost construiti: să nu facem un obicei din ceva care ne provoaca frustrare si suferint. Suntem (inconstient) în cautarea plăcerii, așa ca e firesc să abandonam o constrangere impusa din exterior- adica o dieta-indiferent ce avantaje ipotetice sau viitoare ar avea ea in viitor. Cu alte cuvinte nu dăm vrabia din mână pe cioara de pe gard. Ce vreau să spun cu asta?”

Orice renunțare trebuie să fie răsplătită

„Pentru orice suferință trebuie să existe o recompensă. Vreți ca de mâine să renunțați la mâncare și nu primiți nimic în schimb? Atunci nu o să funcționeze!! Așa că înainte de a vă tăia din rația alimentară, gândiți-vă cu ce vă premiați. Și da, vorbesc de “premii” alimentare, de mici plăceri zilnice care să vă ajute să faceți mai ușor suportabilă dieta de zi cu zi. Imaginați-vă organismul vostru ca pe un cățeluș care, cat timp a fost mic, a mâncat după pofta inimii, toată ziua. Acum urmează să fie înțărcat, de mâine va mânca 1-3 mese/zi. Ca să-i ușurați suferința și să-l ajutați să intre în ritm, trebuie să-l răsplătiți o dată în zi cu un mic premiu. Un fel de “bravo, good boy”, care să-l determine ca și mâine să fie cooperant, răbdător și înțelegător. Vă propun să inventăm momentul numit RĂSFĂȚ care să presupună consumul autorizat al unui aliment preferat- în cantitate limitată și degustat cu atenție. Desființăm noțiunea de GUSTARE și mai ales pe cea de RONȚĂIALĂ, pentru că adulții nu stau cu țâța în gură. Așa că înainte să ne apucăm de slăbit, haideți să ne maturizăm…alimentar: 3-5 ore pauză alimentară COMPLETĂ între mese. Nici măcar o alună nu e voie!!”.

Provocarea a ajuns deja la ziua 3

Aceasta nu este o cură de slăbire, atenţionează medicul nutriţionist, ci o reorganizare definitivă a alimentației, o reașezare a relației cu mâncarea, o redefinire a principiilor și regulilor unui stil de viață sănătos!! Ce presupune? Un interval de minim 40 zile, împărțit în etape de câte 10 zile în care ne propunem câte un obiectiv (pe rând) .

Până la 1 martie veți putea spune că ați înțeles cum funcționează slăbitul și chiar ați făcut pașii cei mai importanți pentru obținerea siluetei pe care o doriți. De ce este nevoie? De seriozitate, răbdare, bunăvoință și, cel mai important, de asumarea răspunderii- voi pentru voi! Obiceiuri noi de care să țineți cont toată viața, de asta e nevoie ca să nu fie o altă cură de slăbire eșuată. Poate că începe de mâine, dar de terminat nu se termină niciodată”..

Vă invit să luați o foaie de calendar și să pornim în 10 zile de ANTRENAMENT

„Ce aveți de făcut? Curățenie în alimentație: fără rontzăieli și ciuguleli între mese, doar 3 farfurii cu mâncare consumate zilnic, în principiu la 4-5 ore distanță una de alta. Ce notați în calendar? O față tristă pentru fiecare covrigel sau alună ronțăite din greșeală. Pare simplu? Atunci stați că nu am terminat: limitarea consumului de zahăr și/sau fructe la 1 produs/zi! Iată o scurtă listă de deserturi la care puteți apela: un iaurt cu fructe, o înghețată Wafă, 2-3 cubulețe ciocolată, o ceașcă de orez cu lapte, o banană sau o pară. Suficient! La treabă!!” a notat Mihaela Bilic pe Instagram unde puteţi vedea ce a propus în ziua a doua şi a treia.