Micul Lele, premiat pe două continente

Micul Lele, premiat pe două continente

Scurt metrajul "Muzica în sânge", care-l are ca protagonist pe Lele, băiatul de 11 ani, noua stea a manelelor, este răsfăţatul festivalurilor internaţionale.

Filmul a mai primit săptămâna aceasta încă două premii importante, Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de scurt metraje de la Cottbus, în Germania, şi Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film la Seoul, în Coreea de Sud.

Alături de Lele, în "Muzica în sânge" apar Andi Vasluianu şi Dorotheea Petre, dar şi producătorul muzical al lui Lele, Dan Bursuc.

Scurtmetrajul regizat de Alexandru Mavrodineanu a mai fost selecţionat în Competiţia Internaţională a Festivalului de film de scurt metraj Clermont Ferrand de anul acesta, una dintre cele mai importante competiţii mondiale de filme scurte, supranumit şi Cannes-ul scurt metrajului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apariţiile inedite ale lui Lele şi Dan Bursuc sunt legate de subiectul muzical al filmului. O parte din filmări au fost realizate chiar în casa lui Bursuc.

Iată pe scurt povestea filmului: Petre e paznic de noapte la un garaj de autobuze de la marginea Bucureştiului, iar ziua se ocupă de fiul său Robert, despre care crede că e talentat şi că are muzica în sânge. El obţine o audiţie la un faimos producător de manele (Dan Bursuc) care a lansat cu succes carierele unor copii. La audiţie tatăl şi fiul sunt aproape de visul lor. Lucrurile nu merg aşa cum se aşteptau. Pe drumul spre casă Petre descoperă însă că fiul său are cu adevărat muzica în sânge.