Toate cele 13 persoane aflate la bordul unui avion privat prăbuşit în nordul Mexicului, după ce dispăruse de pe ecranele radarelor, şi-au pierdut viaţa în accident, au anunţat luni autorităţile mexicane.
Epava avionului a fost reperată în urma unui survol aerian într-o zonă muntoasă greu accesibilă.
În primele imagini aeriene difuzate de media mexicane, se distinge un avion carbonizat şi rupt în mai multe bucăţi, într-o zonă deşertică.
Potrivit autorităţilor, la bord se aflau zece pasageri şi trei membri ai echipajului, dar nu există supravieţuitori.
Victimele aveau toate nume hispanice şi vârste între 19 şi 57 de ani, conform unei liste a pasagerilor publicate în presa mexicană.
Potrivit site-ului cotidianului Diario de Yucatan, printre victime se află omul de afaceri mexican Luis Octavio Reyes Dominguez, soţia acestuia şi cei trei copii ai lor.
Într-un comunicat, compania canadiană Bombardier a identificat avionul ca fiind un Challenger 601, precizând că acesta a dispărut la circa 150 mile nautice de oraşul Monclova din nordul Mexicului. Bombardier a transmis condoleanţe şi a precizat că va colabora cu autorităţile de anchetă.
Televiziunea mexicană Televisa relatase că un avion bimotor pierduse contactul cu controlorii de trafic duminică, în jurul orei locale 17:20 (22:20 GMT), în timp ce pilotul efectua o manevră de coborâre pentru a evita o furtună.
Potrivit presei locale, pasagerii se deplasaseră la Las Vegas pentru a asista, sâmbătă, la un meci de box între mexicanul Saul El Canelo Alvarez şi americanul Daniel Jacobs.
Autorităţile consideră că vremea nefavorabilă ar fi putut cauza accidentul.