Evenimentul Zilei > Vremea > Meteo. Vreme friguroasă în toată țara
Meteo. Vreme friguroasă în toată țara

Meteo. Vreme friguroasă în toată țara

 Nici pentru ziua de Bunavestire meteorogii nu au vești prea bune. Temperaturile vor începe să urce abia de mâine, așa că astăzi ne așteaptă o vreme friguroasă și precipitații inclusiv sub formă de zăpadă.

În Banat și Crişana, vremea va fi și astăzi  deosebit de rece, cu maxime diurne de aproximativ 3 grade,  și cu minime negative în jur  de -4 grade.

În Transilvania, maximele vor fi chiar mai scăzute între 0  și 1 grad, în vreme ce minimele vor coborî între -6 şi -4 grade, în medie. Probabilitatea de precipitaţii se menține ridicată.
Nici Maramureşul nu face excepție. Aici maximele sunt de 2 – 3 grade, iar minimele vor oscila între -6 şi -4 grade.

În Moldova, mediile termice regionale vor fi scăzute (2 – 3 grade) la valorile maxime şi aproximativ -4 grade la cele minime.

Doar  Dobrogea are temperature diurne ceva mai ridicate 4-6 grade, și minime de 1…3 grade,

În Muntenia, se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 2 grade şi minime de la -1 la 1 grad, probabilitatea de precipitaţii mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse se păstrează, însă, și astăzi.

În Oltenia, temperaturile maxime se situează la  1 – 2 grade, iar minimele coboară  pâna  -3 – 0 grade, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru această perioadă.

La munte, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în cu înregistra temperaturi maxime între -6 şi -4 grade şi minime de la -11 la -10 grade, în medie și probabilitatea unor precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare.