Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul unui ELEV maghiar pentru colegii care se ameninţă pe motive etnice: „Nu vă mai luaţi după politicieni. Eu am un vis, să fie pace între noi”
Mesajul unui ELEV maghiar pentru colegii care se ameninţă pe motive etnice: „Nu vă mai luaţi după politicieni. Eu am un vis, să fie pace între noi”

Mesajul unui ELEV maghiar pentru colegii care se ameninţă pe motive etnice: „Nu vă mai luaţi după politicieni. Eu am un vis, să fie pace între noi”

Cosmin C. din Sfântu Gheorghe a fost "înjurat şi huiduit, după cum a mărturisit şi se arată în comentariile de pe Facebook, după ce a postat o imagine cu tricolorul românesc de Ziua Maghiarilor pe reţeaua de socializare. Un prieten de-al său ungur a sărit în apărarea adolescentului şi a lăsat un mesaj impresionant.

Bedőházi Róbert este un tânăr maghiar care nu a împlinit încă vârsta majoratului, însă a dat dovadă de foarte multă maturitate atunci când a scris acest mesaj.
Văzând că prietenul său, Cosmin, este ameninţat cu moartea pentru că a îndrăznit să-şi spună punctul de vedere chiar de Ziua Maghiarilor, Bedőház le-a sugerat atât ungurilor, cât românilor să trăiască în pace şi să nu mai încerce să-şi găsească nod în papură.

  • EXCLUSIV. Ținutul Secuiesc, așa cum nu îl vezi niciodată la TV. Ce fac ungurii în Mureș și Harghita FOTOREPORTAJ

Imaginea postată de Cosmin a primit peste 900 de comentarii şi a fost distribuită de aproape 200 de persoane. MAjoritatea mesajelor din dreptul fotografiei erau de ameninţare, motiv pentru care familia tânărului a depus plângere la poliţie. Mai multe detalii găsiţi AICI.

  • Citiţi mai mult: Cel mai rău lucru pe care îl pot face românii de 15 martie, Ziua Internațională a Maghiarilor

Bedőházi Róbert: "Eu nu pot să înţeleg de ce ne răzbunăm. Nu putem fi prieteni şi să luptăm împreună? Dacă ne certăm în fiecare zi, în fiecare minut, pierdem timpul şi şansa pentru a construi un viitor comun, unde trăim în pace, armonie, prietenie şi înțelegere.
Drumul acesta pe care continuăm şi noi maghiarii, dar şi voi românii, unde o să fie numai răzbunare, poate mai târziu o să fie şi mai rău. Ce vrem noi de la viaţă, de la ţară?? Noi ce le aratăm tinerilor? Nu cred că noi (maghiarii, românii, ţiganii etc) vrem să trăim aşa, aici. Ajunge salariile mici, alimentele scumpe, impozitele mari, politicieni corupți, rata ridicată a șomajului, emigrare etc. Acum vrem şi război? Dacă trăim în pace şi luptăm împreună ca să facem un viitor asigurat pentru toata lumea, o să avem şi rezultate bune.
Dar ceea ce facem noi e RIDICOL, nu amuzant, RIDICOL, ne purtăm ca nişte idioti, copii mici, care sunt supăraţi că nu au primit jucăria de la magazin.
Tot ce am scris acum este numai opinie personală. Toată lumea (mai ales străinatatea:UE, SUA, CANADA etc. ziare, ştirile ) râd de noi.
NUMAI ÎMPREUNĂ PUTEM CÂŞTIGA! Dacă chiar suntem atât de inteligenţi, atunci trebuie să vorbim altfel, într-un mod mai avansat (mai frumos, tolerant, prietenos) nu aşa cum facem acum noi (maghiarii, români).
Prima dată să ne gândim bine ce vrem să scriem, să zicem, dacă ajută ceea ce zicem, scriem sau numai distrugem. Cuvintele vin din inimă, ce avem în inimă, avem şi în gură. Adică ceea ce gândim şi simţim o să iese din gură alcătuind propoziţii sau aratăm cumva ce avem, ce fel de valoare, ce suntem noi, ce viaţă vrem, avem în inimă iubire, sau furie.
Eu sunt maghiar, sunt mândru că sunt maghiar! Dar mă înţeleg bine cu românii, şi Cosmin este prietenul meu.
Ultima propoziţie, şi cu asta am terminat: Nimeni nu este perfect, toate lumea vrea o viaţă bună, cum dorim să realizăm visele noastre? Cine are dreptate şi cum pot arăta că eu am dreptate? Ce o să se întămple? Primesc bursă sau bani de la guvern? Acum avem un conflict şi o provocare, adar chiar chiar? Noapte bună tuturor!
Eu am un vis. Să fie pace, armonie între noi, prietenie adevărată şi rezultate bune….viaţă schimbată, dar nu aşa cum este acum. Nimeni nu este perfect, numai Dumnezeu este. Noi încercăm doar cumva…", a scris Bedőházi Róbert pe Facebook.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Reţeaua mafioţilor care a vândut românilor carne alterată
  • Moscova cere ca Ucraina să nu adere la UE sau NATO
  • Universitatea Harvard a anunţat o descoperire EPOCALĂ, prevazută de EINSTEIN: Sfântul Graal al cosmologiei

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Descoperire controversată. Cui îi aparţine CRANIUL de EXTRATERESTRU / GALERIE FOTO
  • Jacky Kennedy în ţinută de PLAJĂ, într-un SELFIE de acum 60 de ani | FOTO
  • MISTERELE ISTORIEI: De la Triunghiul Bermudelor, la Giulgiul din Torino | GALERIE FOTO