Evenimentul Zilei > International > Merkel: Scandalul din Italia mă îngrijorează
Merkel: Scandalul din Italia mă îngrijorează

Merkel: Scandalul din Italia mă îngrijorează

Legăturile dintre Rusia și partide din UE provoacă îngrijorare, a declarat Merkel, menţionând scandalul privind finanțarea partidului lui Salvini.
„Relațiile dintre Moscova și partidele politice din dreapta UE sunt un motiv de îngrijorare”, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel în cadrul unei conferințe de presă de la Berlin.  „Urmează câteva întrebări”, a spus ea. „Am monitorizat în mod constant sprijinul foarte puternic pe care l-au primit partidele drepte din Rusia într-un fel sau altul”. „Acesta este un motiv de îngrijorare”, a subliniat Merkel.
Cancelarul german a menționat, de asemenea, scandalul privind presupusa finanțare a partidului italian de lege de către Rusia, menționând că partea italiană trebuie să investigheze afirmațiile în detaliu.
Procuratura din Milano a lansat un caz bazat pe publicațiile de pe site-ul Web BuzzFeed din SUA și în revista italiană L’Espresso, care a scos la lumină presupusa finanțare pe care Lega o primise din partea Rusiei, calificând cazul drept corupție internațională.
Principalul suspect în acest caz este unul dintre asociații vicepremierului italian Matteo Salvini, șeful asociației th-e Lombardia-Rusia, Gianluca Savoini. Potrivit procuraturii, vocea lui poate fi auzită în BuzzFeed, care a publicat o înregistrare audio a unei presupuse conversații cu antreprenorii ruși legați de Kremlin, în timpul căruia a fost discutat un posibil contract de aprovizionare cu petrol. Partidul ar fi putut primi dividendele tranzacției în valoare de 65 milioane de dolari.
Dar, atât Salvini, cât și Savoini au negat acuzațiile.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News