Menține-te în formă indiferent de sezon: ce activități fizice poți practica iarna, pentru a-ți păstra tonusul muscular și o stare de sănătate cât mai bună

Menține-te în formă indiferent de sezon: ce activități fizice poți practica iarna, pentru a-ți păstra tonusul muscular și o stare de sănătate cât mai bună Sursa foto: Freepik

Ce faci când temperaturile scăzute te împiedică să te bucuri de sportul preferat în aer liber? Introduci în rutina ta un program de antrenament la interior, care să te ajute să te menții în cea mai bună formă. Ai la dispoziție o varietate de aparate fitness pe care le poți folosi acasă sau la sală, de la banda de alergat la biciclete fitness.

Aparatele fitness sunt o alternativă practică și confortabilă a antrenamentelor în aer liber. Fie că alegi să mergi la sală, fie că vrei să îți amenajezi propriul loc pentru sport la tine acasă, trebuie să începi cu alegerea exercițiilor potrivite pentru obiectivele tale și a unui echipament adecvat. Descoperă sfaturi utile în continuare și antrenează-te constant, pentru o formă fizică de invidiat.

Exerciții fizice pe banda de alergat profesională

Banda de alergare este unul dintre cele mai apreciate și utilizate aparate fitness, care te ajută să arzi caloriile nedorite și să te menții în cea mai bună formă. Este versatilă și ușor de adaptat obiectivelor tale, fiind un antrenament cardio binevenit în zilele reci, când nu poți alerga în aer liber. În plus, ai la dispoziție o varietate de modele, de la benzi de alergat electrice la benzi de alergat pliabile pentru spațiile mici de acasă. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Iată câteva exerciții pe care le poți încerca pe banda de alergat ca să eviți monotonia și rutina:

Alege o bandă de alergare cu pante înclinate, care îți permite setarea unui unghi de înclinare, astfel că vei arde mai multe calorii și îți vei dezvolta musculatura picioarelor; Transformă alergarea pe banda electrică într-un antrenament HIIT (high intensity interval training), prin alternarea mersului cu reprize de alergare rapidă; Adaugă un plus de rezistență și încearcă să alergi pe banda electrică purtând greutăți la glezne și încheieturi, care te ajută nu doar să slăbești, ci și să te tonifiezi. 

Cum alegi banda de alergare potrivită

Spațiul este principala provocare când trebuie să alegi banda de alergat potrivită. Dacă la sala ai la dispoziție benzi de alergare profesionale, de dimensiuni mari, cu o mulțime de funcții de antrenament, acasă ai nevoie de o bandă de alergat compactă. Cea mai bună recomandare este banda de alergat pliabilă pentru spații mici, care poate fi strânsă și depozitată ușor când nu o folosești. Deși are funcții limitate comparativ cu alte modele, este foarte eficientă și te ajută să te menții în formă în confortul casei tale. 

Bicicleta fitness pentru exerciții în sezonul rece

Dacă vrei să te bucuri de beneficiile pedalatului chiar și în sezonul rece, îți recomandăm să înlocuiești bicicleta de șosea cu o bicicletă statică pentru spații închise. Este o alternativă la fel de eficientă, care te ajută să îți menții forma fizică. Bicicleta medicinala si fitness îți permite să te antrenezi în orice moment, la intensitatea pe care o dorești, simulând efectul pedalatului în aer liber. 

Iată cum te poți antrena pe o bicicletă statică acasă sau la sală:

Antrenamentele pe intervale pe bicicleta medicinală îți accelerează metabolismul. Acest tip de antrenament constă în alternarea pedalării ușoare cu intervale de pedalat rapid; Simulează ciclismul în urcare cu funcțiile bicicletei fitness. Dacă vrei să adaugi mai multă intensitate antrenamentelor, apelează la funcțiile de personalizare ale bicicletei statice, care îți oferă acces la diverse tipuri de antrenament pentru îmbunătățirea rezistenței la efort; Pedalează pe bicicleta statică cu greutăți. Greutățile fitness pentru încheieturi și glezne pot fi purtate când te antrenezi pe bicicletă, adăugând mai multă rezistență pentru un antrenament complet. 

Cum alegi bicicleta fitness potrivită 

Bicicleta fitness pliabilă este cel mai des recomandată opțiune pentru antrenamentele de acasă. Are un design compact, compatibil cu spațiile mici, și are presetate antrenamente de bază. Poți opta și pentru o bicicletă fitness cu funcții multiple, care să simuleze cât mai natural pedalatul pe o bicicletă de șosea. Indiferent de spațiul disponibil și de modelul ales, asigură-te că bicicleta statică este compatibilă cu obiectivele tale.

Menține-te în cea mai bună formă în sezonul rece cu aparatele fitness potrivite. Amenajează-ți propriul loc de antrenament cu banda de alergat și bicicleta fitness pliabilă.