Aceste eșecuri au fost raportate ca fiind cauzate și de întârzierea de eliberare sau reținerea dovezilor vitale în cadrul urmăririlor penale. O serie de procese de violență și silire sexuală s-au prăbușit la sfârșitul anului 2017 și la începutul acestui an, când au apărut cu întârziere dovezi ca schimburi de mesaje pe telefon sau social media. Procesele respective au fost oprite imediat iar acuzațiile au fost retrase. Unul dintre cele mai resimțite efecte ale acestui dezastru este faptul că multe persoane nevinovate au fost trimise la închisoare. Când a apărut în fața comisiei în luna iunie, Saunders a confirmat faptul că unele persoane au fost încarcerate în mod greșit, ca urmare a eșecurilor de dezvăluire a dovezilor. 

 

În multiple situații, acuzații au fost la câteva zile distanță de procesul propriu-zis, atunci când au fost anunțați că dovezi constituite din texte, e-mailuri sau mesaje pe social media, ce le vor dovedii nevinovăția au fost descoperite. A revizuire recentă arată că din 3.637 de cazuri din Anglia și Țara Galilor, ce s-au întâmplat între ianuarie și jumătatea lunii februarie, 47 au fost oprite din cauza aceasta. Cu toate acestea, Comitetul de Justiție a concluzionat ca numărul de 47 a fost subestimat. Instituția a acuzat-o pe Alison Saunders că nu a luat în considerare această criză.

 

Alison Saunders a dat deja primele declarații în ceea ce privește acuzele la adresa ei, afirmând că: „Am fost foarte clară că abordarea problemelor privind gestionarea divulgării în sistemul juridic este prioritatea mea principală. În ultimul an s-au desfășurat acțiuni intense pentru a aduce schimbările necesare, nu doar în ceea ce privește modul în care sunt tratate cazurile, ci și în învățăturile Child Protective Services (Protecția copilului).