Programul vizitei cuprinde consultări cu șeful diplomației ungare, o întrevedere cu primul-ministru ungar, Viktor Orban, și susținerea unei alocuțiuni, în premieră pentru un ministru român, la Reuniunea Anuală a diplomaţiei ungare.

Meleșcanu va avea și o întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Ungaria, precizează un comunicat al MAE remis Evz.

Ministrul va susține importanța intensificării dialogului politico-diplomatic, pe teme de interes comun, precum și dinamizarea cooperării economice – fiecare dintre cele două state fiind pentru celălalt unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali – a cooperării sectoriale în baza proiectelor în curs de derulare, îndeosebi în domenii precum energia sau infrastructura, cât  și identificarea de noi oportunități de cooperare.

Va fi abordată, de asemenea, și problematica protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.

Agenda de discuţii va include și subiecte privind problematica europeană, regională şi internaţională.

Cu reprezentnații comunității românești, vor fi discutate preocupările românilor din Ungaria pentru menţinerea identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice ale acestora, precum şi modalităţile de sprijin de către statul român.