Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, şi-a luat consilier miliardar

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, şi-a luat consilier miliardar

Luând o decizie suprinzătoare, preşedintele rus Dmitri Medvedev l-a numit, azi, consilier pe unul dintre miliardarii de pe lista Forbes, informează Ria Novosti, citându-l pe purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Natalia Timakova.

Mihail Abizov (39 de ani) ocupă poziţia 76 în topul miliardarilor ruşi, realizat de revista Forbes, în 2011, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, fiind şeful Consiliului de Administraţie al companiei E4Group, cel mai mare conglomerat de firme din domeniul energetic. "Medvedev a semnat un decret prin care îl numeşte pe Mihail Abizov în funcţia de consilier. El se va concentra pe coordonarea activităţilor unui "guvern deschis" şi va îmbunătăţi mecanismul de interacţiune cu agenţiile guvernamentale, a spus Timakova.

În discursul adresat naţiunii, în faţa Parlamentului, în decembrie, Medvedev a propus crearea unui mecanism de lărgire a guvernului, care să soluţioneze problemele acute, la zi.

"Am făcut recomandarea de a se merge dincolo de limitele instituţiilor existente deja, pentru a se crea un guvern mai mare, sau mai bine zis unul "deschis", care să reunească toate nivelele puterii, personalităţi ale vieţii publice şi să rezolve probleme importante ale vieţii de zi cu zi, şi să participe la procesul de conducere a ţării şi să supervizeze deciziile şi programelor esenţiale", a spus liderul de la Kremlin.

Ne puteți urmări și pe Google News