Evenimentul Zilei > Actualitate > Medicul rezident Gabriela Profir nu e lăsat să dea interviuri de clinica privată cu care cooperează?!
Medicul rezident Gabriela Profir nu e lăsat să dea interviuri de clinica privată cu care cooperează?!

Medicul rezident Gabriela Profir nu e lăsat să dea interviuri de clinica privată cu care cooperează?!

Doctorița care a lansat o scrisoare disperată președintelui Klaus Iohannis despre situația medicilor rezidenți în România transmite noi mesaje președintelui, dar și opiniei publice. Ea încă așteaptă un răspuns din partea președintelui. "Medicii rezidenţi sunt o molimă pentru România, am impresia. Sunt mizeria de sub preş, oamenii de care toată lumea încearcă să uite că există", scria Gabriela Profir, pe blogul său.

Asaltată de mesaje – reacție la scrisoarea deschisă publicată pe blogul său – precum și de cereri de interviu, Gabriela Profir a postat un nou text pe pagina personală, în care precizează că încă așteaptă un răspuns din partea președintelui. Redăm mai jos noua epistolă postată sâmbătă:

 ”Bună seara!   Din momentul în care am publicat scrisoarea mea deschisă către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, referitoare la situaţia medicilor rezidenţi, am primit câteva invitaţii din partea agenţiilor de presă de a participă fie la emisiuni radio fie la emisuni televizate, transmise live. Mă bucură interesul mediatic pentru această situaţie, pe care atât eu cât şi alţi colegi de-ai mei de ani buni încercam să o facem cunoscută publicului larg. În acelaşi timp ţin să răspund celor care mi-au trimis invitaţiile respective, aici, pe blog, pentru că toţi cei care urmăresc desfăşurarea evenimentelor şi cărora le păsa de starea lucrurilor în sistemul de sănătate din România să ştie opinia mea clară şi fermă referitoare la aspectul mai sus menţionat:   Vă mulţumesc pentru invitaţia dumneavoastrムde a-mi luă un interviu, care mムonoreazăƒ. Dorinţă mea prin aceastムscrisoare deschisă a fost sムaduc aminte asupra unor probleme vechi şi profunde ale sistemului medical, în condiţiile în care a avut loc o schimbare la vârful conducerii ţăƒrii noastre în care mulţi am investit speranţăƒ. Nu vreau acum să mムerijez în purtăƒtorul de cuvânt al unui segment profesional (medicii rezidenţi). Sunt o voce dintre multe altele ale grupului profesional din care fac parte. Sunt convinsムcムdl. preşedinte, mai ales la începutul activităƒtii, are numeroase petiţii şi solicităƒri de soluţionat, aşa cムîncムmai pot aştepta un răƒspuns. Dacă acesta va veni, va fi cu atât mai bine. Ύmi place să cred cムcel puţin am reuşit sムle aduc aminte tuturor celor ce administreazムsistemul medical şi au un cuvânt de spus în strategia de dezvoltare a Româiei, cƒă existăƒm şi cムRomânia are nevoie de noi şi de aceea nu poate face abstracţie de condiţia noastrムprofesionalムşi socialăƒ. Aşa cum am spus şi în scrisoarea deschisă, eu mai lucrez pentru a-mi completă veniturile, la o clinicムprivatăƒ. În cursul zilei de mâine, deşi este duminicăƒ, eu am program de lucru în cadrul acestei clinici private care nu şi-a exprimat acordul pentru o vizitムdin partea mass-media la sediul săƒu într-o chestiune care nu o priveşte. De aceea nu voi putea da curs invitaţiei dumneavoastrăƒ, rămânând, în cazul unui răƒspuns din partea Preşedintelui României sムstabilim cu suficient de mult timp înainte o datムşi un loc de întâlnire pentru a vムputea răƒspunde într-un interviu.   Dr. Gabriela Profir”    

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.