Medici salvatori! Performanţă incredibilă la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş

Medici salvatori! Performanţă incredibilă la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş

După o operaţie care a durat mai bine de şapte ore, o echipă de medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Târgu Mureş a reuşit să replanteze două degete unui copil de 7 ani

În urma unui accident, copilul îşi pierduse două degete, şi fusese internat de urgenţă la Sibiu, ulterior fiind transportat cu elicopterul SMURD, la Târgu Mureş unde medicii au făcut o adevărată minune.

Intervenţia chirurgicală a avut loc pe data de 17 noiembrie, de o echipă de medici formată din Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastică, Loredana Ungureanu, medic specialist ATI, şi medici rezidenţi din specialitatea chirurgie plastică, coordonată de Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă

Ne puteți urmări și pe Google News

Intervenția a constat în replantarea de degete 2 şi 3 mână stângă unui copil de 7 de ani, în urma unui accident.

„Intervenţia a durat 7 ore şi a constat în osteosinteza degetelor amputate, precum şi refacerea tendoanelor, vaselor şi nervilor, fiind încheiată cu succes”, a precizat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat.

Pacientul este monitorizat în prezent postoperator în cadrul Compartimentului ATI Copii şi va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei, primele 14 zile fiind critice pentru viabilitatea segmentelor replantate.

Ulterior, acesta va trebui să urmeze un program de fizio-chineto-terapie pentru reluarea funcţionalităţii degetelor.

Echipa de medici de la Târgu Mureş nu sunt la prima intervenţie chirurgicală de acest fel. Pe data de 7 aprilie o echipă coordonată de medicul Dorin Dorobanţu a realizat o intervenţie de replantare de braţ unui bărbat de 61 de ani, în urma unui accident prin cădere de la alt nivel, soldat cu amputaţie de braţ drept treimea medie.

Tot duminică, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a ajuns un tânăr de 28 de ani din judeţul Harghita, care a suferit un accident de căruţă, fiind adus cu defect complex de hemi-faţă stângă.

„În acest moment, pacientul este internat în cadrul Secţiei Clinice ATI, iar în momentul în care starea generală va permite, este în aşteptarea unei intervenţii de reconstrucţie a hemi-feţei stângi”, a mai precizat SCJU Târgu Mureş, potrivit 360medical.ro