Medicamentele antifumat ar putea provoca ganduri suicidare

Medicamentele antifumat ar putea provoca ganduri suicidare

Agentia Nationala pentru Controlul Medicamentelor si Alimentelor (FDA), din SUA, atrage atentia asupra medicamentului antifumat Chantix (vareniclina).

Printre efectele adverse pe care le poate avea acest medicament se numara gandurile suicidare, schimbarile de dispozitie si somnolenta.

FDA face deocamdata o analiza pentru a vedea in ce masura aceste efecte adverse au legatura cu medicamentul, intrucat simpla renuntare la nicotina poate avea aceleasi consecinte. Daca o persoana se lasa de fumat si are un sistem nervos sensibil, afectiunile psihiatrice i se pot accentua.

Pana cand se vor clarifica efectele adverse ale medicamentului, FDA recomanda furnizorilor de medicamente sa monitorizeze pacientii care iau Chantix, sa le evalueze comportamentul si schimbarile de dispozitie. De asemenea, cei care iau acest medicament ar trebui sa fie atenti si atunci cand conduc, deoarece printre efectele adverse pe care le poate avea Chantix se numara si somnolenta. Consumul de alcool este contraindicat in timpul tratamentului cu Chantix.

Ne puteți urmări și pe Google News

Forul american va publica noi recomandari si rezultatele la sfarstiul analizei pe care o intrerprinde. Oficialii nu au precizat insa data exacta cand se va fi gata aceasta analiza.