Chelsea – Ajax 4-4. Campioana Olandei a defilat o repriză și jumătate.

În minutul 56 conducea deja cu 4-1, prin golurile lui Quincy Promes și Van de Beek, plus autogolurile lui Abraham și Kepa. De fapt, autogolul lui Kepa a fost o execuție formidabilă a marocanului Hakim Ziyech: direct din corner, pe colțul lung, mingea a lovit bara, l-a lovit în cap pe portarul spaniol al lui Chelsea și a ricoșat în poartă.

Echipa londoneză a redus scorul (2-4) în minutul 62, prin Azpilicueta (alt spaniol), dar Ajax controla jocul imperial și amenința să mai marcheze. Dar a venit minutul 68, când mingea l-a lovit în mână, în propriul careu, pe Veltman, arbitrul italian Rocchi a dictat penalty, l-a eliminat pe Veltman (al doilea cartonaș galben), l-a eliminat și pe celălalt fundaș central, Blind (al doilea cartonaș galben și el, pentru fault în aceeași fază, la care se lăsase avantaj), brazilianul Jorginho a marcat de la 11 metri.

Ajax s-a trezit în plin coșmar: mai conducea doar cu 4-3 și avea de rezistat o jumătate de repriză în 9 oameni! A primit repede gol, 4-4 în minutul 74, tabela a arătat imediat și 5-4, dar golul lui Azpilicueta a fost anulat prin arbitrajul video, pentru un henț în atac.

Ajax a reușit să apere această remiză grandioasă, ba chiar era să dea și lovitura pe contraatac!