"Echipa mea vă va putea răspunde", a spus John McCain, în momentul în care un ziarist l-a întrebat despre casele pe care le are.

Această situaţie a fost exploatată de tabăra candidatului democrat Barack Obama, pe care, de câteva săptămâni, echipa lui McCain îl descrie drept "elitist" şi îl compară, pe de altă parte, cu starlete ca Britney Spears sau Paris Hilton.

Astfel, echipa de campanie a lui Obama a început de ieri să difuzeze un spot publicitar intitulat "Şapte". "Poate că vă luptaţi pentru a vă plăti poliţele pentru locuinţa dumneavoastră", spune o voce pe fundal. "Totuşi, nu demult John McCain afirma că «fundamentele economiei noastre sunt solide»", adaugă vocea.

"În aceeaşi zi, când a fost întrebat despre numărul de case aflate în proprietatea sa, nu şi-a mai amintit", a continuat vocea.

"Răspunsul este şapte, în valoare de peste 13 milioane de dolari", explică vocea.

De menţionat că, McCain este căsătorit cu moştenitoarea unui important distribuitor de bere. În anul 2006, Cindy McCain a avut venituri în valoare de şase milioane de dolari, potrivit declaraţiei sale fiscale.