Mazăre și Vanghelie nu mai sunt primari

Mazăre și Vanghelie nu mai sunt primari

Prefectul județului Constanța a emis, ieri, ordinul de suspendare din funcție a primarului Radu Mazăre, arestat pe 30 de zile într-un dosar de luare de mită.

 Legea administrației publice locale impune prefectului ca, în termen de cel mult 48 de ore de la primirea mandatului de arestare de la instanță, să emită ordinul în cauză. Radu Mazăre se află la al patrulea mandat de primar, fiind ales, prima dată, în anul 2000. Ordinul de suspendare a primarului Constanței poate fi atacat în contencios administrativ. În oraș au apărut deja afișe cu „există viață și după Mazăre”.

Sectorul 5 fără „care este”

Și Marian Vanghelie a fost suspendat, ieri, de la Primăria Sectorului 5, după 15 ani de când ocupă această funcție. Decizia a fost confirmată de prefectul Capitalei. Cel care va ocupa interimar funcția lui Vanghelie este viceprimarul Dan Croitoru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marian Vanghelie se află în Arestul central al Poliției Capitalei de mai bine de trei săptămâni. Înalta Curte a decis ca politicianul să fie arestat preventiv în data de 14 martie, într- un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

În același dosar au fost arestați preventiv și Mircea- Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), în timp ce Adrian Murgoci (șoferul lui Vanghelie), Laura Ciocan (director Economat Sector 5 SRL) și soțul acesteia, Sorin Ciocan, vor fi cercetați în continuare sub control judiciar.

Iubita lui Vanghelie, Oana Mizil, l-a vizitat pe 3 aprilie în arest. Ea a declarat că Vanghelie le-a transmis jurnaliștilor că este bine și că „face sport”.