Evenimentul Zilei > Actualitate > Mazăre sfidează DNA de la volanul mașinilor de lux
Mazăre sfidează DNA de la volanul mașinilor de lux

Mazăre sfidează DNA de la volanul mașinilor de lux

Averea oficială a primarului din Constanța a crescut odată cu a „baronului” Nicușor Constantinescu: sunt parteneri în alte trei firme

Cel mai controversat primar al României, Radu Mazăre, sfidează, fără menajamente, autoritățile. Deși este cercetat, încă din anul 2008, pentru afaceri dubioase care au dus la creșterea averii sale, el a devenit acționar la încă trei societăți, așa cum reiese din declarația de avere de anul acesta. Numărul firmelor în care figurează numele edilului Constanței a ajuns, astfel, la nouă. Mai mult decât atât, el susține că și-a cumpărat, de anul trecut și până acum, două mașini de colecție, estimate la peste 100.000 de dolari, deși cu una dintre ele „defilează” de acum șase ani. Primarul Constanței este partener, la toate cele trei noi societăți apărute pe declarația de avere din 2014, cu însuși Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța.

Față de anul trecut, primarul de la malul Mării Negre are, oficial, un plus la avere estimat la peste 430.000 de lei, fără cele două mașini de epocă. Banii provin din împrumuturi recuperate, dividente, salariu sau vânzări de acțiuni. Automobilele de colecție sunt un Jaguar E-Type Cabrio, fabricat în 1974, evaluat, pe site-uri de profil, la peste 72.000 de dolari. Cealaltă mașină e un Jeep Willys, din 1968, care se vinde cu 25.000 de dolari.

Cu Jaguarul la Curtea de Apel

Radu Mazăre a declarat că are acţiuni şi părţi sociale la firmele SC Eurosantis Com Invest SA, SC Alliance Qwest Company SA şi SC Silk Estate SA, care nu figurau în declaraţia de avere din 11 iunie 2013. Toate societățile au apărut în luna august 2013 și provin din divizare parţială. Societățile au ca acționar KLD Services SRL, firmă cu sediul pe Aleea Muzicii, 17, din Constanța, acolo unde au descins „mascații”, în luna aprilie 2014, în dosarul în care Radu Mazăre, Alexandru Mazăre și Avraham Morgestern sunt acuzați de fapte de corupție. Edilul a mai declarat un cont cu 4.629 de euro și suma de 290.000 de euro cash.

Primarul Constanței nu s-a sfiit să plece, pe 1 iulie, cu Jaguarul său, la Curtea de Apel Bucureşti, unde a avut o nouă înfăţişare în „Dosarul retrocedărilor”. El a spus că a cumpărat mașina de lux cu 22.000 de euro, „de la un grec falimentar”, „altul decât ăla căruia i-am împrumutat banii”. E vorba de Ioanis Poulos Skantzikas, care figurează de mulţi ani în declaraţia sa de avere ca beneficiar al unui împrumut de 600.000 de euro, dat de primar.

N-a trecut Jeep-ul în declarația de avere

Interesant este că, în luna august a anului 2008, Radu Mazăre s-a dus la sediul DNA cu Jeep-ul Willys pe care îl declară abia, acum, în declarația de avere. Atunci, el spunea: „Mașina cu care am venit de la Constanța, Jeep-ul Willis, este un simbol al luptei cu acești bagabonți. Mașina o am de doi ani, iar cu DNA mă bat de patru. Pot spune că am luat special mașina pentru lupta cu DNA”. În 2008, Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de 36 de persoane, în dosarul în care e cercetat pentru atribuirea ilegală a unor întinse suprafețe de teren. Procurorii anticorupție susțin că „gruparea Mazăre” ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro statului și municipiului Constanța.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: