Măsurile anticriză ale guvernului, „o glumă“

Măsurile anticriză ale guvernului, „o glumă“

Reprezentanţii patronatelor consideră că aşa-numitele măsuri anticriză enumerate de premierul Emil Boc în conferinţa de presă ce a urmat şedinţei de guvern în care a fost aprobat proiectul de buget nu vor avea niciun efect pentru contracararea crizei.

Multe falimente în 2009

„Planul de măsuri nu conţine niciuna care să se aplice imediat. De fapt, nicio soluţie din cele prezentate, în afară de capitalizarea CEC şi Eximbank, nu poate fi numită anticriză“, a declarat Cezar Corâci, preşedintele patronatului din industrie UGIR 1903. „România e singurul stat european fără măsuri anticriză“, a subliniat el, adăugând că scutirea de impozit pe profitul reinvestit din 2010 este o glumă, întrucât multe firme nu vor supravieţui până atunci.

Corâci a mai spus că, în opinia sa, educaţia este îndreptăţită să primească 6% din PIB, însă nu de la început, întrucât ministerul de resort a dovedit că nu este capabil să cheltuiască sume atât de mari.

Potrivit ultimelor informaţii:

  • Sănătatea va avea 4% din PIB,
  • Cultura - 0,19%,
  • Mediul - 0,28%, iar
  • Cercetarea - 0,18%.
  • Ministerului Dezvoltării îi revine 0,64% din PIB, respectiv 3,74 miliarde lei, cu 20%, mai mult faţă de 2008.

Totodată, Ministerului Justiţiei i s-au alocat 2,6 miliarde de lei, respectiv 0,47% din PIB, potrivit ministrului Cătălin Predoiu, care a precizat că bugetele sunt încă în discuţie.

  • IMM-urile vor primi 0,2% din PIB, după ce au cerut 0,5%.

Drepturile de autor trebuie păstrate

„În ceea ce priveşte eliminarea contractelor de cesiune a dreptului de autor, considerăm că o astfel de măsură nu aduce decât dezavantaje, descurajând creativitatea. Am fi singura ţară europeană care ar recurge la o astfel de soluţie“, a arătat Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor. Acesta a mai spus că ar trebui reintroduse convenţiile civile pentru cei care lucrează sub două ore pe zi.

Ne puteți urmări și pe Google News