Zilnic, aproximativ 250 de  luptători ai Grupărilor de Jandarmi Mobile Constanţa și Bacău, 100 de polițiști din cadrul IPJ Constanța (Poliție Rutieră,Ordine Publică și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale),  sprijiniți de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, Garda de Coastă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, IGI Constanţa şi Poliţia Locală vor asigura măsurile de securitate pentru toţi participanţii la festivalul Neversea, potrivit colonelului Sorin Trancă de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis.

Garda de Coastă participă cu 55 de polițiști de frontieră, o șalupă de supraveghere și control portuar precum și o ambarcațiune de abordaj, control și salvare. De asemenea, ISU Dobrogea Constanţa va avea mai multe autospeciale de stins incendii; trei puncte de prim ajutor, încadrate cu câte un medic şi doi paramedici; 10 echipe de prim ajutor (PA), cu câte doi paramedici/echipă; două pentru asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare: două posturi medicale avansate de tip II ; trei autospeciale de transport personal şi victime multiple, încadrate cu câte un medic, un asistent şi doi paramedici; trei pentru cercetare CBRN.

           

Misiunile de salvare din mediul acvatic vor fi asigurate cu ambarcaţiunea Targa care va staţiona în Portul Tomis, iar periodic, pe timpul nopţii în intervalul orar 20.00 – 07.00, va patrula travers de festivalul Neversea sau va asigura prin staţionare la ancoră, în zona golfului Plajei Modern. Pe toata perioada festivalulului trei scafandrii vor fi pe ambarcatiune. La misiune forțele de ordine vor fi ajutate de 7 ciobăneşti germani, Pancho, Herta, Tomiţă, Roby, Marco, Ben şi Silva.

 

IMPORTANT

Participanții sunt rugați să nu vină la eveniment cu bagaje voluminoase pentru că nu este permisă intrarea cu ele (dimensiunea maximă 21cm x 29cm) .Reprezentanţii forţelor de ordine reamintesc tuturor participanţilor că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este interzisă prezenţa la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor substante halucinogene, iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare,  dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestuia.

 

Reprezentanţii MAI recomandă:

“Pentru o comunicare cât mai rapidă şi eficientă, în interior vor fi instalate corturi de unde puteţi obţine toate informaţiile necesare pentru siguranţa dumneavoastră. În toată această perioadă, reprezentanţii MAI vă propun un parteneriat de securitate, invitându-vă să vă informaţi şi să vă adresaţi cu încredere, de fiecare dată când ceva vi se pare suspect sau sunteţi martorii producerii unor fapte de natură antisocială, recomandându-vă să informaţi de urgenţă  cel mai apropiat reprezentant al forţelor de ordine. Respectaţi indicaţiile forţelor de ordine, cooperaţi şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură. Participanţii care vin însoţiţi de minori sunt rugați să acorde o atenţie sporită acestora.

Polițiștii rutieri vă recomandă să folosiți mijloacele de transport în comun, iar dacă vă deplasați cu autoturismele, să nu opriți neregulamentar”.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: