Chiar dacă situația impune anumite reguli stricte, în Coreea de Sud există secții speciale de votare pentru bolnavii de Coronavirus, dar și pentru personalul medical care îi supraveghează pe aceștia, scrie Agerpres.

Alegerile parlamentare erau programate pentru 15 aprilie, dar din cauza Coronavirusului votul anticipat a început astăzi, pentru a preveni crearea unui posibil focar.

Comisia Electorală Naţională (NEC) a înfiinţat opt secţii de vot pentru cei peste 3.000 de pacienţi cu COVID-19 şi pentru 900 de membri ai corpului medical din centrele de tratament din zonele greu lovite, precum capitala Seul şi oraşul Daegu.

Scrutinul propriu-zis are loc la 15 aprilie, însă oficialii speră că oamenii vor profita de opţiunea votului anticipat pentru a se reduce aglomeraţia în secţii în acea zi.

Ce măsuri au fost luate?

Secţiile au fost dezinfectate joi, iar tuturor alegătorilor li s-a cerut să fie echipaţi cu mască, mănuşi şi să folosească dezinfectanţi.

Fiecărui alegător i se verifică temperatura la intrare, iar cei care prezintă peste 37,5 grade Celsius sunt direcţionaţi spre cabine speciale.