Evenimentul Zilei > Social > Măsură radicală împotriva virusului care a terorizat lumea. Ce se întâmplă în Rusia
Măsură radicală împotriva virusului care a terorizat lumea. Ce se întâmplă în Rusia

Măsură radicală împotriva virusului care a terorizat lumea. Ce se întâmplă în Rusia

Rusia a început să lucreze la dezvoltarea unui vaccin împotriva tulpinii de coronavirus descoperită recent în China, au anunţat miercuri reprezentanţii Rospotrebnadzor, autoritatea de reglementare a siguranţei consumatorilor din această ţară, citaţi de agenţiile de presă RIA Novosti şi Reuters.

„Da, bineînţeles, dezvoltarea unui vaccin este în desfăşurare. De fiecare dată când apare o mutaţie (a unui virus, n.r.), noi începem să dezvoltăm imediat un vaccin”, a declarat Anna Popova, directoarea Rospotrebnadzor.

RIA Novosti a citat-o şi pe Elena Yezhlova, coordonatoarea Departamentului de Supraveghere Epidemiologică din cadrul Rospotrebnadzor, care a explicat acest proces.

„Dezvoltarea unui vaccin este un proces îndelungat şi complicat; o decizie este luată pe baza riscului şi a nivelului de necesitate dictate de situaţia curentă”, a explicat Elena Yezhlova.

„În prezent, ne bazăm pe recomandările OMS”, a adăugat ea.

Rospotrebnadzor a confirmat miercuri că a întărit controalele sanitare şi măsurile de carantină în toate punctele de intrare în Rusia din cauza epidemiei de coronavirus din China.