Mașină electrică accesibilă fără bani publici - planul Volkswagen și Renault

Mașină electrică accesibilă fără bani publici - planul Volkswagen și Renault Volkswagen caută parteneri pentru un nou model electric Sursa foto: captura video

Doi giganți auto europeni ar putea colabora pentru construirea unui automobil electric care să fie accesibil fără subvenții din bani publici, în numele salvării planetei, cum a fost până acum. Volkswagen analizează posibilitatea unui parteneriat cu Renault pentru o mașină electrică de 20.000 de euro.

Mașini electrice ieftine, pentru popor, este proiectul pentru care gigantul german Volkswagen intenționează să colaboreze cu francezii de la Renault.

Grupul auto german explorează mai multe opțiuni de partneriat în vederea construirii unui model ieftin de mașină electrică. Iar constructorul francez este una dintre variantele luate în considerare. Reprezentanții celor doi rivali europeni analizează proiectul pentru construcția unui vehicul electric de 20.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mașini electrice pentru popor

Grupul german Volkswagen caută parteneri pentru a-și dezvolta proiectul privind un vehicul electric ieftin, informează cotidianul german Handelsblatt, preluat de Reuters. Surse apropiate proiectului au afirmat că proiectanții germani sunt interesați să dezvolte, în cooperare, o platformă pentru noile mașini electrice ieftine.

Discuţiile cu Renault sunt deocamdată într-un stadiu incipient şi este posibil să nu se finalizeze cu un acord. Totuși, există o posibilitate destul de mare ca cele două companii să ajungă la înțelegere.

Publicația germană susține că cei doi parteneri vizează o producție  anuală de 200.000 până la 250.000 de mașini electrice.

Renault, pe locul trei în preferințele europenilor la capitolul mașini noi

Sursa foto: Dreamstime

Volkswagen vrea să preia inițiativa

În luna martie, Volkswagen și-a dezvăluit intenția pentru construirea unei mașini electrice cu un cost de 25.000 de euro. Producătorii germani au prezentat un proiect, aflat în fază de dezvoltare, ce ar urma să fie lansat până în 2025.

Noul vehicul ar avea o autonomie de 450 de kilometri şi va putea fi încărcat de la 10% până la 80% în aproximativ 20 de minute.

La acea dată, Volkswagen a anunţat că lucrează şi la proiectul unei mașini ieftine, de 20.000 de euro, dar nu a oferit alte informaţii.

Mașini electrice mai ieftine

Nu doar constructorii de la Volkswagen au astfel de proiecte în dezvoltare. Separat de intențiile grupului german, francezii de la Renault au prezentat propria mașină ieftină.

Luna trecută, constructorul Renault a anunţat lansarea modelului „Legend”, un nou vehicul electric cu un cost sub 20.000 euro. Iar prețul a fost estimat înainte de aplicarea subvenţiilor.

Noul Legend propus de francezi este gândit ca un vehicul urban prin excelenţă, compact. Noile mașini electrice franceze urmează să fie produse în Europa și se estimează că vor fi lansate pe piață din 2025, a indicat Renault.