UPDATE.Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a transmis că, în cursul anului 2013, în cadrul controalelor dispuse de către şeful inspectoratului în privinţa nerespectării normelor legale privind paza bunurilor şi transportului de valori, s-a constatat faptul că Oficiul Județean de Poștă Arad și administratorul acestuia au fost amendați de două ori – în luna mai şi  în luna decembrie – pentru nerespectarea Legii 333/2003, privitoare la transportul de valori monetare (bani). Mai mult decât atât, pe 2 septembrie, anul trecut, CN Poşta Română a primit aviz negativ din partea I.P.J. Arad pentru Planul de Transport Valori Monetare.
În cazul jafului de astăzi, IPJ Arad arată că, după primele cercetări, s-a stabilit că un  angajat al Oficiului Judeţean de Poştă Arad, în calitate de mănuitor de valori, a primit de la ghişeul  de distribuţie  mai multe pungi din plastic, tip colet, cu bani care urmau să fie distribuiţi la oficiile poştale din judeţ.
S-a stabilit de asemenea că, după ce angajatul a încărcat pungile cu bani într-o cutie de carton,  a depus-o în interiorul autovehiculului de serviciu, deasupra lăzii de valori din metal, special confecţionată pentru transport valori monetare,  a închis uşa de la autovehicul, după care, şoferul susţine că a armat sistemul de închidere centralizat din telecomandă.
Ulterior, cei doi au părăsit autovehiculul şi au intrat în curtea oficiului poştal. La revenirea la autovehicul, după aproximativ 25 minute, şi după deschiderea acestuia, s-a constatat că lipseşte cutia de carton  cu banii.
Polițiștii au transmis că au fost instituite filtre  de poliţie, atât în muncipiul Arad cât şi în judeţ,  în vederea identificării şi prinderiii autorilor furtului.
În paralel, sub coordonarea procuroruluui de caz, pe numele  mânuitorului de valori/angajat al Oficiului Judeţean de Poştă s-au întocmit actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  neglijenţă în serviciu.

În total, hoţii au fugit cu aproape 400.000 de lei, aproximativ 100.000 de euro.
Poliţiştii şi procurorii au ajuns la faţa locului şi au deschis o anchetă. Hoţii sunt căutaţi tot judeţul Arad. În plus, pe numele celor doi angajaţi ai Poştei care lucrau pe maşina din care s-au furat banii a fost deschisă o anchetă, ei fiind cercetaţi de poliţişti pentru neglijenţă în serviciu. Este vorba despre şofer şi însoţitorul acestuia. Autoritățile au luat această decizie deoarece au constatat că autoturismul pe care lucrau cei doi, un trnsporter VW Crafter, era dotat corespunzător, conform prevederilor legale, cu un seif metalic cu cheie. Cei doi angajaţi ai Poştei trebuiau să pună sacii cu bani în seif, însă nu au făcut acest lucru.
"Reprezentanţii Poştei Române au sesizat furtul luni dimineaţă, printr-un apel la telefonul unic 112. Din primele informaţii s-a stabilit că şoferul a încărcat mașina cu bani în curtea Poștei, după care a parcat autoturismul în faţa sediului central al Poştei, situat în zona Staţiei CFR, susține că a încuiat autovehiculul, după care a intrat în clădirea instituţiei, iar când s-a întors a observat că banii dispăruseră. Maşina nu prezintă semne de forţare", a declarat comisarul Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Potrivit lui Dan Țoldan, șeful Oficiului Județean de Poștă Arad, banii furați erau destinați în principal plății pensiilor. ”Pensionarii să fie liniștiți, își vor primi banii cu o întârziere de o zi, dar luna aceasta”, a declarat Țoldan.
În aceste momente, atât în judeţul cât şi în municipiul Arad, sunt organizate filtre, sunt verificate maşini şi persoane.

Te-ar putea interesa și: