Evenimentul Zilei > International > MASACRU la Mosul: ISIS omoară sute de POLIŢIŞTI. „Focurile de mitraliere au durat MINUTE în şir!”
MASACRU la Mosul: ISIS omoară sute de POLIŢIŞTI. „Focurile de mitraliere au durat MINUTE în şir!”

MASACRU la Mosul: ISIS omoară sute de POLIŢIŞTI. „Focurile de mitraliere au durat MINUTE în şir!”

ISIS a ucis peste 300 de foşti poliţişti irakieni acum trei săptămâni şi i-a înmormântat într-o groapă comună lângă Mosul.

Un reporter Reuters a vizitat locul unde se află groapa comună, unde jihadiştii şi-au înmormântat victimele, despre care localnicii spun că au fost împuşcate sau decapitate.

Potrivit Human Rights Watch informează că poliţiştii au fost separaţi dintr-un grup mai mare, de 2000 de prizonieri din oraşele şi satele prin care au rtecut, după ce au fost nevoiţi să se retragă din zona pe care o ocupau la nord de Mosul.

HRW citează mărturia unui agricultor care a văzut patru camioane mari, încărcate cu 100 până la 125 de oameni, printre care a recunoscut câţiva foşti poliţişti, trecând spre locul care a devenit groapă comună.

La scurt timp, martorul spune că a auzit focuri de arme automate şi strigăte de disperare.

A doua zi, o scenă asemănătoare s-a repetat, de data aceasta cu 130 – 145 de prizonieri.

Un alt martor spune că în zona respectivă a auzit focuri de arme aturomate, trei seri la rând, şi că de fiecare dată rafalele au durat minute în şir.