Martin Tudor: "Am scapat de stres"

Martin Tudor: "Am scapat de stres"

In urma cu doi ani, CFR Cluj dadea lovitura prin transferul stelistului Martin Tudor (31 de ani).

Portarul, care il urmase in Ardeal pe Dorinel Munteanu, era in acel moment convocat la echipa nationala si a fost primit la Cluj ca o vedeta. Ruptura dintre el si oficialii „alb-visiniilor” s-a petrecut in primavara anului trecut, atunci cand Tudor a refuzat sa joace, pretinzand ca e accidentat, la „blatul” CFR - Rapid. 

„M-am nascut a doua oara” EVZ: Cum se simte Martin Tudor dupa „divortul” de CFR? Martin Tudor: In primul rand, mi-am regasit linistea. Am scapat de stresul la care am fost supus in ultima perioada. Pot spune chiar ca m-am nascut a doua oara, odata cu transferul la Universitatea Cluj.

De ce tocmai „U”?Pentru ca transferul la Universitatea a fost un vis de-al meu mai vechi. Si pentru ca „U” este un club de mare traditie, cu palmares si cu suporteri unici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doar atat? Si pentru ca, prin trecerea la rivala de moarte a „alb-visiniilor”, vreau sa le dovedesc celor de la CFR ca au pierdut un mare portar.

Asta suna a razbunare! Nu e vorba de razbunare, ci doar de o revansa.

Acum doi ani erai la Steaua, acum esti la o nou-promovata. Nu e un pas inapoi? Nu mai vreau sa vorbesc despre ceea ce a fost. Doresc sa spun insa altceva. Analizand la rece, cred ca acum doi ani am facut o alegere gresita. Asta este concluzia la care am ajuns acum, in anul de gratie 2007!

„Se umpluse paharul”

Nu te va urmari nici o umbra de regret?In ultima vreme, la CFR am fost supus unui tratament pe care nu il meritam, indiferent ceea ce as fi facut.

Din partea cui? Din partea conducerii. Eram tratat diferit fata de restul coechipierilor. Asta m-a macinat si m-a intristat, pentru ca nu au existat motive sa fiu marginalizat. Se umpluse paharul si nu am mai rezis-tat. Nu mai eram pe aceeasi lungime de unda cu oamenii de la CFR.

Ce ai gasit la „U”? Niste oameni speciali, care ma respecta la adevarata mea valoare. Daca nu era managerul general Alin Banceu, nu stiu unde as fi fost acum. Lui ii datorez venirea la „U”.

Cei de la CFR cum au digerat transferul tau? Prea bine nu cred ca s-au simtit. Sunt primul jucator de la CFR care trece la rivala „U”.

„Universitatea Cluj va fi surpriza campionatului”

Nationala mai reprezinta un tel pentru tine? Nicio clipa nu mi-am luat gandul de la prima reprezentativa. Veti vedea ca voi face totul pentru a reveni in circuitul echipei nationale. Simt ca mai pot, iar daca selectionerul va avea nevoie vreodata de mine, atunci voi raspunde prezent.

Vor rezista „sepcile rosii” in prima liga?  „U” Cluj va fi una dintre surprizele viitoarei editii de campionat, o sa va convingeti. Ma bucur ca ma reintalnesc cu Marius Baciu, fostul meu coechipier de la Steaua, sosit si el in aceasta vara la „U”.

Universitatea a fost singura oferta? Nu. V-am spus ca aici am vrut sa vin. Am avut oferte atat din prima liga, de la cele mai importante echipe, cat si din strainatate. M-am atasat de Cluj si vreau sa-mi inchei cariera la Universitatea. In plan personal ma bucur ca raman la Cluj, fiindca sotia si fiica mea s-au atasat de oras si suntem aproape de Satu Mare, unde locuiesc socrii mei. Portar. „Mos Martin” va apara de primejdii barlogul „sepcilor rosii”

ACCIDENTARE

A stat o luna la Bologna

In sezonul trecut, Martin Tudor nu a aparat poarta feroviarilor clujeni decat in patru partide. O accidentare la umar l-a tinut departe de gazon mai multe luni. In iarna, portarul a mers la Bologna, unde a fost supus unei interventii chirurgicale. „Am stat o luna si am ramas uluit de ceea ce am vazut acolo”, marturiseste Tudor. „Cred ca astazi poti suferi orice accidentare, iar medicii te fac pana la urma bine. Iti pun pana si tendoane noi. Doar cu moralul trebuie sa stai bine, pentru ca perioada de recuperare te ucide.”