Evenimentul Zilei > International > Martin Schulz se REVOLTĂ: E timpul pentru o MOBILIZARE pro-europeană de STÂNGA. Populismul DREPTEI este aproape de FASCISM
Martin Schulz se REVOLTĂ: E timpul pentru o MOBILIZARE pro-europeană de STÂNGA. Populismul DREPTEI este aproape de FASCISM

Martin Schulz se REVOLTĂ: E timpul pentru o MOBILIZARE pro-europeană de STÂNGA. Populismul DREPTEI este aproape de FASCISM

Martin Schulzl susţine ideea unei contrarevoluții de combatere a naționalismului și a populismului în Europa, atacând liderii dreptei care se opun regulilor UE, făcând referire la: Mélenchon din Franța, Salvini, Strache, Kurz, Orbán și ceilalți populiști de dreapta care, în opinia sa, sunt hotărâți să lichideze UE.

Martin Schulz, a aterizat în politica germană, lăsând în urmă conducerea Parlamentului European pentru a salva democrația socială în țara sa. El a jurat că nu va participa niciodată la un guvern al Angelei Merkel dar a ajuns să ceară să fie ministru de Externe în actualul Executiv.

Mesajul său a fost unul extrem de precis: "Este timpul pentru o mobilizare proeuropeană a stângii"

Întrebat de jurnalişi dacă Europa trece printr-un moment critic, şi de ce? Martin Schulz a răspuns: "Ideea Europei se bazează pe trei termeni: solidaritate, respect și demnitate. Dar trăim în momente când acei stâlpi sunt în pericol. Un exemplu este incitarea populistă împotriva minorităților și căutarea unor beneficii pe termen scurt, așa cum se poate vedea în Italia. Este aproape fascist că ministrul de interne vrea să înregistreze țiganii. Asta înseamnă sfârșitul democrației. Pentru un timp a fost un fenomen marginal, dar acum a pătruns în democrația parlamentară și în centrele de guvernare. Este periculos", a mai spus liderul german.

"Democrații, progresivii, forțele liberale și umaniste trebuie să recunoască faptul că dreapta politică a fost organizată de mult timp, de exemplu într-un grup politic anti-european în Parlamentul European. Dreapta în acest caz înseamnă: nedemocratic, anti-european și populist", a comentat Schulz.

"Este indecent cum atacă minoritățile. Este indecent că cel mai mare proiect de pace din lume, democrația transnațională în Europa, să fie folosită ca țap ispășitor. Sunt aceiași oameni care doresc să se confrunte între ei și care folosesc retorică anti-europeană pentru a renaționaliza politica", a mai afirmat politicianul.

Asta ne va împinge în abis

" Ei acționează într-o manieră iresponsabilă și nu este doar un fenomen al stângii extreme, așa cum am văzut la Mélenchon în Franța. Salvini, Strache, Kurz, Orbán, ci și ceilalți populiști de dreapta care sunt hotărâți să lichideze UE".

 Avem nevoie de o mișcare împotriva lor

"Avem nevoie de o revoltă în numele decenței. Cei care cred că cooperarea dintre state și națiuni este cea mai bună pe care umanitatea o poate face în secolul 21, trebuie să se ridice și să se organizeze. Este timpul pentru o mobilizare a unei adevărate mișcări proeuropene a stângii (…), titrează elpais.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.