Evenimentul Zilei > Actualitate > Marko: „Să nu ne gândim la o creştere uniformă a salariilor din ianuarie”
Marko: „Să nu ne gândim la o creştere uniformă a salariilor din ianuarie”

Marko: „Să nu ne gândim la o creştere uniformă a salariilor din ianuarie”

Vicepremierul Marko Bela susţine că salariile bugetarilor ar urma să crească de la 1 ianuarie, însă este de părere că procentul aplicat nu ar trebui să fie uniform.

Pe de altă parte, liderul UDMR nu se declară împotriva impozitării pensiilor, dar numai cu condiţia indexării lor în şa fel încât suma netă actuală să nu se modifice.
„Eu aş propune să nu ne atingem de pensii”
„Sunt convins că va fi o grilă nouă de salarizare. Toate salariile faţă de sistemul actual vor creşte de la 1 ianuarie. Sunt discuţii cu ce procent. Viziunea noastră ar fi ca cele mici să crească mai mult, să nu ne gândim la o creştere uniformă”, a declarat Marko astăzi, în emisiunea „Evenimentele Zilei”.
În privinţa pensiilor, vicepremierul admite că „au existat discuţii” despre impozitarea uniformă a acestora, dar că UDMR se opune micşorării lor. „Nu suntem de acord cu diminuarea pensiilor. Dacă cineva  vrea să introducă o modalitate de impozitare, putem discuta, dar trebuie să păstrăm pensia netă actuală. Au existat discuţii, dar eu aş propune să nu ne atingem de pensii”, a spus liderul UDMR.
 
„L-am regretat pe Blaga”

Chiar dacă asigură cu UDMR nu se gândeşte în acest moment la votarea unei moţiuni de cenzură care să implice astfel căderea guvernului, Marko Bela nu neagă însă că are nemulţumiri legate de modul cum funcţionează actuala coaliţie. „Nemulţumirile mele se referă la defecţiunile de aplicare a ceea ce decidem. Sunt prea multe ezitări, prea multe retractări. Dar, dacă ar fi să votăm o moţiune de cenzură, am face-o în mod decis, discutat, asumat, anunţându-ne partenerii de coaliţie”, susţine Marko, excluzând în acest moment şi varianta asocierii UDMR la o iniţiativă a PSD de suspendare a preşedintelui.
În privinţa rocadei de ieri de la Ministerul de Interne, vicepremierul spune că regretă plecarea lui Vasile Blaga din guvern. „L-am regretat pe domnul Blaga pentru că a făcut treabă. Îl cunosc pe domnul Igaş, sper să reuşească să ducă mai departe acest minister. Blaga a lucrat foarte bine cu reprezentanţii locali ai UDMR, a înţeles sensul şi rostul relaţiilor româno-maghiare şi a militat pentru descentralizare”, şi-a justificat Marko susţinerea pentru fostul ministru de Interne, una dintre legăturile cele mai puternice ale PDL cu UDMR.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: