Marius Niculae: „Sper ca steliştii să se fi maturizat“

Marius Niculae: „Sper ca steliştii să se fi maturizat“

Echipa naţională de fotbal a României a strâns rândurile, ieri la amiază, la Săftica, în vederea amicalului programat mâine-seară (ora 20.30, în direct la Antena 1), împotriva Rusiei, reprezentativă calificată, de asemenea, la Europenele din vară.

Meciul este ultima reprezentaţ ie publică a tricolorilor înainte de stabilirea lotului care va face deplasarea la turneul final din Austria şi Elveţia. Stadionul „Steaua“ şi coşmarurile tricolorilor Selecţionerul Victor Piţurcă trebuie să anunţe la UEFA, până pe 28 mai, numele celor 23 de jucători cu care România va aborda partidele din Grupa C (contra Franţei, Italiei şi Olandei). Până la plecarea spre Elveţia, naţionala mai susţine un singur joc, cu Muntenegru, pe 31 mai. Tricolorii se întorc în Ghencea după un an şi jumătate. Ultima oară, naţionala a jucat în fieful Stelei pe 7 octombrie 2006, contra Belarusului, scor 3-1, în Grupa G a calificărilor la Euro.

La acel meci, spectatorii, în majoritate stelişti, l-au înjurat pe Adrian Mutu, deşi atacantul se sacrificase pentru echipă, pă- răsind terenul cu capul spart. Ieri, Marius Niculae, revenit sub tricolor după o absenţă de 22 de luni, se temea ca nu cumva trecutul său de dinamovist să-i determine pe stelişti să scandeze iarăşi împotriva naţionalei: „Sper ca suporterii Stelei să se fi maturizat“. Ghencea este arena pe care tricolorii au obţinut calificări istorice, dar şi locul unde au avut loc numeroase incidente între suporteri şi jucătorii naţionalei.

Cel mai notoriu scandal dintre spectatori şi tricolori a avut loc în 1998, la ultimul meci disputat de naţională înaintea plecării spre Cupa Mondială din Franţa. La amicalul cu Paraguay, câştigat de România cu 3-2, portarul Bogdan Stelea a răspuns jignirilor arătându-le spectatorilor degetul mijlociu şi întorcându-le ostentativ spatele. „Jocul Rusiei seamănă cu cel al Franţei“ Marea problemă a lotului o reprezintă căpitanul. „Chivu nu se poate opera acum pentru că nu cred că şi-ar mai reveni până la turneul final. Trebuia să o facă acum trei săptămâni, când am vorbit cu el, însă nu l-au lăsat cei de la Inter. Dezavantajul este şi acela că imediat după Euro începem campania de calificare la Mondiale, împotriva unor echipe foarte puternice“, şi-a vărsat oful ieri Piţurcă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Jocul Rusiei seamănă foarte mult cu cel al Franţei“, a mai precizat Piţucă, care a surprins convocându-i pe Laszlo Sepsi, de la Benfica Lisabona, şi pe Marian Aliuţă, de la Poli Timişoara. Legitimat în Rusia, la Lokomotiv Moscova, Răzvan Cociş crede că „n-are rost să ne mai gândim la înfrângerea cu Israel“. Ciprian Marica acuză o contractură musculară, dar va fi recuperat până mâine. Atacantul de la VfB Stuttgart şi-a prezentat ieri site-ul oficial: „ciprianmarica.ro“, prin intermediul căruia vrea să ţină permanent legătura cu fanii săi. 20 SUB TRICOLOR Lotul României pentru amicalul cu Rusia Contra Rusiei vor juca toate vedetele naţionalei, în frunte cu Mutu şi Chivu, ambii reveniţi după accidentări. Chivu reprezintă un caz aparte. Din pricina durerilor la umăr, care nu-i dau pace de câteva săptămâni, el riscă să rateze prezenţa la Euro la fiecare meci susţinut în tricoul echipei sale de club, Inter Milano, şi la cele două partide pe care le mai are de disputat cu echipa naţională.

În lotul convocat pentru partida cu ruşii, Piţurcă a apelat la 8 „autohtoni“ şi 12 stranieri. Cei mai mulţi jucători provin de la Steaua (5). Portari: Bogdan Lobonţ (Dinamo) şi Marius Popa (Poli Timişoara); Fundaşi: Cosmin Contra (Getafe), George Ogăraru (Ajax Amsterdam), Gabriel Tamaş (Auxerre), Dorin Goian (Steaua), Cristian Chivu (Inter Milano), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk) şi Laszlo Sepsi (Benfica Lisabona); Mijlocaşi: Florentin Petre (ŢSKA Sofia), Bănel Nicoliţă (Steaua), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Marian Aliuţă (Poli Timişoara), Ovidiu Petre, Mirel Rădoi şi Nicolae Dică (toţi de la Steaua); Atacanţi: Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (Auxerre) şi Marius Niculae (Inverness).