Marica: „Acum joc pe stilul care-mi convine”

Marica: „Acum joc pe stilul care-mi convine”

Sub privirile selecţionerului Răzvan Lucescu, atacantul de la Stuttgart a marcat golul victoriei cu Bayern München şi a schimbat liderul în Bundesliga.

Devenit principala „gură de foc” a echipei naţionale de fotbal a României după dispariţia lui Adrian Mutu din peisajul tricolorilor, Ciprian Marica (24 de ani) este de neoprit la VfB Stuttgart. În campionatul german, gruparea şvabi lor a învins-o, sâmbătă, pe Bayern München (scor 2-1), chiar în Bavaria, şi a produs schimbarea liderului în Bundesliga.

Cu şase runde înainte de final, Schalke 04, victorioasă la Leverkusen, a trecut în frunte, cu 58 de puncte, cu două peste Bayern München. „Vârful” român a adunat şase goluri în acest sezon, o cifră pe care o izbutise, în total, în precedentele două stagiuni în tricoul „roş-albilor”.

„Cum explic forma mea din acest moment? Sunt lucruri pe care le poţi explica şi altele pe care nu le poţi explica. Sunt jucători care într-un loc sunt foarte buni, dar nu dau acelaşi randament în altă parte. La mine a fost doar o chestiune de stil de joc, nu de adaptare sau de altceva. Acum evoluez pe stilul care-mi place. Stuttgart foloseşte două vârfuri de atac, ceea ce-mi convine de minune, spre deosebire de trecut, când jucam cu unul singur. Situaţia de acum mă ajută foarte mult. În plus, antrenorul mi-a dat foarte multă încredere. Dacă aş fi avut aceleaşi şanse de a juca, dar şi stilul de-acum, aş fi dat la fel de multe goluri şi în trecut, şi aş fi jucat la fel de bine”, a declarat ieri, pentru EVZ, Ciprian Marica, lăudat constant în ultima perioa dă de presa germană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre meciul cu Bayern şi despre bătălia la titlu din Bundesliga, atacantul român a precizat: „Am avut o apărare de fier la München. Boulahrouz şi Molinaro nu le-au dat spaţii ata can ţilor de la Bayern. Se ştie că Robben şi Ribery sunt geniali, dar au fost blocaţi. Bayern joacă un fotbal mult mai frumos, are cel mai bun lot, dar Schalke este mai pragmatică, are o apărare mai bună”.

Nu s-a intersectat cu selecţionerul

Pe „Allianz Arena”, Ciprian Marica l-a avut spectator pe Răzvan Lucescu. Cei doi nu s-au întâlnit, fiindcă selecţionerul n-a putut trece de cordonul de poliţişti pentru a ajunge în zona vestiarelor.

Într-un interviu apărut pe site-ul său personal, bu cu reşteanul susţine că n-a fost sunat de nimeni de la FRF după reuşita de la München. Revenirea lui Cristi Chivu pe terenul de joc după grava accidentare suferită la cap l-a umplut de bucurie pe Marica: „Cristi e bărbat adevărat, dar şi eu sunt la fel! El este un prieten de-al meu”. Şi la München, Marica a evoluat cu ghetele de culoare mov. „Sunt frumoase”, a explicat atacantul motivul pentru care le foloseşte.

„A fost o zi memorabilă. VfB nu mai învinsese la München de zece ani. Golul a fost norocos, dar cât de important! Era cazul să am un pic de noroc, după câte ghinioane m-au urmărit!”, zice jucătorul. Traversând o perioadă fruc tuoasă, pe Marica nu-l mai bântuie gânduri de ducă. „N-am plecat eu când mi-era greu, cum să plec acum? Exclus!”, a mai scris el pe site.

12 goluri a marcat Ciprian Marica, în Bundesliga, pentru Stuttgart, din momentul sosirii în Germania (sezonul 2007-2008). Jumătate dintre reuşite le-a izbutit în actuala stagiune.

„Antrenorul mi-a dat multă încredere. Dacă aş fi avut aceleaşi şanse de a juca şi stilul de acum, aş fi dat la fel de multe goluri. “, CIPRIAN MARICA, atacant la VfB Stuttgart şi la naţionala României