Evenimentul Zilei > Justitie > REACȚIA lui Marian Vanghelie după CONDAMNAREA iubitei sale: ”La data respectivă nu exista în legislație că nu ai voie să îți angajezi rudele!”
REACȚIA lui Marian Vanghelie după CONDAMNAREA iubitei sale: ”La data respectivă nu exista în legislație că nu ai voie să îți angajezi rudele!”

REACȚIA lui Marian Vanghelie după CONDAMNAREA iubitei sale: ”La data respectivă nu exista în legislație că nu ai voie să îți angajezi rudele!”

Marian Vanghelie nu a vrut să facă prea multe declarații după sentința judecătorilor în cazul iubitei sale, Oana Niculescu Mazilu, fostul primar precizând doar că instanța a ținut cont de apelul lor cu privire la micșorarea pedepsei. Aceasta a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzată de conflict de interese.

Fostul deputat a fost acuzat că și-a angajat mama la biroul său parlamentar, iar magistrații Curții Supreme au decis să-i reducă pedeapsa de la trei ani la un an cu suspendare, informează B1 TV

”Eu nu vreau să comentez decizia instanței. La data când s-a făcut această ”angajare”, nu fac deputații angajările, există un întreg departament care se ocupă de aceste lucruri, această lege nu exista. Nimeni, acolo nu i-a spus acest lucru. Eu vreau să vorbesc de principiu. La data respectivă nu exista în legislație că nu ai voie să îți angajezi rudele. Noi azi am cerut achitarea, în primul rând. După aceea am cerut, art. 18 indice 1, o amendă administrativă și pur și simplu, dacă nu și nu, varianta de șase luni cu suspendare. Până la urmă instanța a acceptat apelul nostru și ne-a dat un an, ținând cont că ne-a luat toate celalalte lucruri care fuseseră puse așa, în mod arbitrar.”, a declarat Marian Vanghelie

Totuși, fostul primar al Sectorului 5 a mai transmis că va cere revizuirea dosarului, iar dacă nu va acționa la CEDO, deoarece în momentul angajării mamei sale de către Oana Niculescu Mizil, nu exista o lege care să interzică acest lucru. 

”În momentul de față nu mai există nicio restricție. Vom încerca în prima fază revizuirea și în a doua fază vom merge la CEDO. Este vorba de principiu. Nu avem nicio interdicție. Nu este în regulă și nu cred că așa este normal”, a mai spus Marian Vanghelie.