Prima zi a turneului de Grand Slam de la Flushing Meadows și-a consumat deja o partidă pe cinste: Simona Halep (2 WTA) – Maria Șarapova (146 WTA). Mult așteptatul duel s-a produs în runda inaugurală, iar câștig de cauză a avut (din nou, pentru a 7-a oară, din tot atâ- tea „directe”) rusoaica, scor 6-4, 4-6, 6-3, după aproape trei ore de joc. Pentru Șarapova a fost primul joc la un turneu de Grand Slam, după revenirea în activitate în urma suspendării de 15 luni pentru consum de substanțe interzise.

Șarapova, laude pentru „Simo”

Chiar dacă a stat pe bară tot acest timp, experiența „MaShei” și-a spus încă o dată cuvântul în fața jucătoarei noastre. Halep a reușit, la rându-i, un joc incredibil, iar pentru acest lucru rusoaica a vorbit la superlativ de constănțeancă. „Cred că ea este tipul de adversară care m-ar fi bătut de multe ori când eram tânără. Ați văzut la ce nivel s-a ridicat pe finalul meciului… Este locul 2 mondial, aproape de locul 1, asta vorbește de la sine”, a spus Șarapova, după meci.

De partea cealaltă, Halep și-a făcut „mea culpa”. Totuși, ar fi trebuit ca Simona să nu aibă probleme în fața unei jucătoare care a stat mai mult de un an în afara circuitului WTA, și care a recunoscut că a trecut peste suspendare și cu ajutorul unor pahare de votcă „Am lovit prea încet și ea putea să atace. Sunt sigură că din acest motiv am pierdut. Sunt tristă, dar cred că am dat totul. Ea a fost mai bună. Nu m-am antrenat seara. Dar acestea sunt scuze, a fost greșeala mea. Cred că este o victorie mare pentru Maria, a fost departe de teren atâtea luni. Acum revine, simte că poate juca bine și este foarte fericită”, a declarat Halep.

Ce urmează pentru „Simo”? O pauză de cel puțin o lună, până când își va începe aventura la turneele din Asia. Românca a anunțat deja că va juca în China, la Wuhan (24 – 30 septembrie) și la Beijing (30 septembrie – 8 octombrie). Ieri, Halep a anunțat că Andrei Pavel va face parte din staff-ul său.

Șarapova, 7 victorii din 7

6-3, 6-4, Indian Wells, turul III (2012)
7-5, 7-5, Beijing, turul I (2012)
1-6, 6-2, 6-3, Madrid, finală (2014)
6-4, 6-7 (5), 6-4, Roland Garros, finală (2014)
3-6, 6-4, 6-4, Cincinnati, „sferturi” (2014)
6-4, 6-4, Turneul Campioanelor (2015)